ΣΠΟΡ

Formula 1: Αριθμός ρεκόρ! Με 24 αγώνες το 2023 - Νέος αγώνας το Λας Βέγκας, επιστρέφει η Κίνα

Formula 1
AP Photo/Eric Gay

Formula 1: Για πρώτη φορά στην ιστορία της «κορωνίδας» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μια σεζόν θα περιλαμβάνει 24 Grand Prix και το Λας Βέγκας να είναι ο μοναδικός νέος αγώνας. 

H FIA γνωστοποίησε το καλεντάρι για τη νέα σεζόν, η οποία θα περιλαμβάνει τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία της Formula 1.

Στην F1 προστίθεται τρίτος αγώνας στην Αμερική, καθώς μετά το Όστιν και το Μαϊάμι, θα υπάρχει πλέον και το Λας Βέγκας, ενώ επιστρέφει και το Grand Prix της Κίνας, το οποίο απουσίαζε τα προηγούμενα τρία χρόνια. Σε περίπτωση που δεν γινόταν κάτι τέτοιο θα επέστρεφε μετά από δεκαετίες η Νότια Αφρική, η οποία αναμένεται να μπει το 2024.

Η χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα απ’ ότι συνήθως, ενώ θα έχει μόνο ένα τριήμερο χειμερινών δοκιμών, στις 23-25 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν. Από την πίστα του Σακχίρ θα ξεκινήσει η δράση το τριήμερο 3-5 Μαρτίου, ενώ μολονότι ο δεύτερος αγώνας είναι στη γειτονική, για το Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία θα υπάρξει διακοπή δύο εβδομάδων.

Το Grand Prix του Λας Βέγκας είναι το προτελευταίο, καθώς οι ομάδες τα ταξιδέψουν στη συνέχεια στο Άμπου Ντάμπι για το φινάλε της σεζόν (24-26 Νοεμβρίου). Μετά την προσθήκη του τρίτου GP στις ΗΠΑ, αφαιρέθηκε εκείνο της Γαλλίας, όπως είχε γίνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα.

ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ FORMULA 1 ΓΙΑ ΤΟ 2023

Formula 1
Το καλεντάρι του 2023Twitter: @F1

Σχετικές ειδήσεις