ΣΠΟΡ

Θρήνος στη Formula: Σκοτώθηκε 18χρονος Ολλανδός οδηγός σε τραγικό δυστύχημα στην πίστα του Σπα

Θρήνος στη Formula: Σκοτώθηκε 18χρονος Ολλανδός οδηγός σε τραγικό δυστύχημα στην πίστα του Σπα

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 18χρονου Ντιλάνο Φαντ Χοφ, κατά τη διάρκεια αγώνα στο Σπα για τη Formula Regional Championship.

Τραγωδία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς ένας 18χρονος οδηγός σκοτώθηκε σε ένα τραγικό δυστύχημα, στη πίστα του Σπα, στο Βέλγιο.

Ο Ολλανδός Ντιλάνο Φαντ Χοφ άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο (1/7) κατά τη διάρκεια αγώνα για το Formula Regional Championship.

Ο νεαρός «πιλότος» φαίνεται να είχε επαφή με άλλο μονοθέσιο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο, ενώ στη συνέχεια χτυπήθηκε από ένα ακόμη μονοθέσιο. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν πολύ δύσκολες εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και ήδη διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Ο 18χρονος, ο οποίος κέρδισε το ισπανικό πρωτάθλημα στη F4 το 2021, αγωνιζόταν για την ολλανδική MP Motorsport.

«Η MP Motorsport με βαθιά θλίψη επιβεβαιώνει ότι ο οδηγός μας, Ντιλάνο Φαντ Χοφ πέθανε μετά από σύγκρουση κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα του περιφερειακού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην πίστα Spa-Francorchamps», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ομάδας.

«Ο Ντιλάνο πέθανε κυνηγώντας το όνειρό του να φτάσει στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μαζί με ολόκληρη την κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Φόρμουλα Ένα, Στέφανο Ντομενικάλι.

Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα στην ίδια πίστα, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια είχε χάσει τη ζωή του ο Γάλλος Αντουάν Ουμπέρ, σε έναν αγώνα της Φόρμουλα 2.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν λίγη ώρα μετά την τραγική εξέλιξη:

«Η Formula Regional European Championship ανακοινώνει με λύπη τον θάνατο του οδηγού της MP Motorsport, Ντιλάνο Φαντ Χοφ. Το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια αγώνα στο Σπα.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, την ομάδα και τους φίλους του».

Διαβάστε επίσης:

Formula 1: Πήρε την Pole στο Sprint Shootout της Αυστρίας ο Φερστάπεν

Euroleague: Ώρες αγωνίας για Έξουμ - Σε κρίσιμη κατάσταση ο πατέρας του

Super League 2: Έφοδος σε παράγοντες από Interpol για παράνομο στοιχηματισμό