ΣΠΟΡ

Στην Ελλάδα ο «χρυσός» Μίλτος Τεντόγλου και η «χάλκινη» Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Στην Ελλάδα ο «χρυσός» Μίλτος Τεντόγλου και η «χάλκινη» Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ο θριαμβευτής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, Μίλτος Τεντόγλου, και η χάλκινη πρωταθλήτρια, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, έτυχαν αποθεωτικής αποδοχής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Λίγο πριν από τις 23:00 του Σαββάτου (26/8) έφτασαν στην Ελλάδα οι Έλληνες πρωταθλητές του στίβου, από τη Βουδαπέστη. Εκεί όπου ο Μίλτος Τεντόγλου για ακόμα μία φορά άφησε άφωνο όλο τον πλανήτη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο μήκος. Ο κορυφαίος άλτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, με άλμα στα 8,52μ. κατάφερε να ξεπεράσει τους αντιπάλους του και να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κάνοντας ξανά υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Μαζί του επέστρεψε και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία για ακόμα μία φορά απέδειξε πως είναι ο ορισμός της αθλήτριας, καθώς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον τελικό των 35 χλμ βάδην. Αμφότεροι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους δικούς τους ανθρώπους που τους περίμεναν με λουλούδια και ελληνικές σημαίες.

Μαζί με τον Μίλτο Τεντόγλου ήταν και ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, ενώ τους υποδέχθηκαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Τεντόγλου: «Να μην το βάζουν κάτω τα παιδιά»

Μετά τη θερμή υποδοχή των θριαμβευτών μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, έγιναν δηλώσεις στην αίθουσα Τύπου του αεροδρομίου. Ο Μίλτος Τεντόγλου στις δηλώσεις που έκανε, έδειξε για ακόμη μια φορά τον χαρακτήρα του. Στη δική του τοποθέτηση στάθηκε μόνο στα παιδιά της αποστολής που δε γύρισαν με κάποιο μετάλλιο, αναλύοντας γιατί δεν πρέπει να το βάζουν κάτω!

«Να πω για τα υπόλοιπα παιδιά της αποστολής, δεν είμαστε μόνο εγώ και η Αντιγόνη. Όσοι βλέπετε μόνο τα μετάλλια κι όχι τα παιδιά που προσπαθούν, που ήταν εκεί γιατί είναι δύσκολο να πας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το τέταρτο δικό μου Παγκόσμιο, το πρώτο που κέρδισα. Στο προηγούμενο ήμουν τέταρτος και στα άλλα δύο όπως τα υπόλοιπα παιδιά που δεν τα πήγαν καλά. Έτσι είναι ο αθλητισμός, θέλει εμπειρία, θέλει χρόνια, θέλει προσπάθεια. Να μην το βάζουν κάτω τα παιδιά».

Ντρισμπιώτη: «Στηρίξτε τα νέα παιδιά»

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, αναφέρθηκε κι αυτή στην επιμονή και στην υπομονή που χρειάζεται η επιτυχία, αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης των νέων παιδιών που το έχουν ανάγκη: «Εμένα είναι το πέμπτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πρώτη φορά που κερδίζω. Το χάλκινο. Ίσως να είναι και το τελευταίο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, μεγάλη τιμή που μπορώ να εκπροσωπώ την Ελλάδα, σε αυτή την ηλικία που είμαι. Εύχομαι να έρθουν πολλά νέα παιδιά του χρόνου στη Ρώμη που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, να έχουμε μεγάλη ομάδα για να κερδίσουμε πολλά μετάλλια. Στηρίξτε τα νέα παιδιά το έχουν ανάγκη, εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε την εμπειρία. Προχωράμε με αυτή. Τα νέα παιδιά έχουν ανάγκη, όχι εμείς τόσο πολύ, όσο οι νέοι. Ευχαριστώ».

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, είπε: «Θα μου επιτρέψετε να καλωσορίσω το νέο μας υπουργό, τον κ. Βρούτση. Στην παρθενική του υποδοχή όλων των αθλητών, να ευχηθώ κύριε υπουργέ να επαναλάβετε πολλές φορές αυτή την επίσκεψη στο αεροδρόμιο, υποδεχόμενος αθλητές από μεγάλους αγώνες και επιτυχίες. Εκπροσωπώ το σύνολο του αθλητικού κόσμου και την Ομοσπονδία και θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την οδύνη μου, για την οικολογική καταστροφή που υπέστη η χώρα μας, τις περιουσίες των ανθρώπων και τις ζωές των ανθρώπων. Γι’ αυτό και η σημερινή εκδήλωση είναι λιτή, ελπίζοντας πως οι επιτυχίες των παιδιών θα φέρουν αισιοδοξία και ελπίδα στους πολίτες που έχουν υποστεί την ταλαιπωρία. Να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές που μας εκπροσώπησαν, τους προπονητές και όλο το προσωπικό για τη συνολική εικόνα που παρουσίασαν στη Βουδαπέστη και για τις αθλητικές τους επιδόσεις. Να πω σε όσους δεν τα κατάφεραν όσο θα ήθελαν, πως για να φτάσεις στην επιτυχία θα πρέπει να περάσεις από την αποτυχία. Αυτό να μην τους απογοητεύει και να προχωρήσουν όσο μπορούν περισσότερο. Επειδή είμαστε σε περίοδο ξεκούρασης, θα τους περιμένω μετά απ’ αυτή την περίοδο για να σχεδιάσουμε μαζί τα καινούργια βήματα για τους επόμενους αγώνες και κυρίως τους Ολυμπιακούς Αγώνες».