ΣΠΟΡ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η κακοκαιρία Daniel έφερε ματαιώσεις και αλλαγές

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η κακοκαιρία Daniel έφερε ματαιώσεις και αλλαγές

Ματαιώνεται το shakedown που ήταν προγραμματισμένο για το πρωί της Πέμπτης (7/9), αλλαγές στο πρόγραμμα αναγνωρίσεων και διαδρομών του ιστορικού Ράλλυ.

Η κακοκαιρία Daniel που πλήττει τη χώρα, δεν άφησε ανεπηρέαστο το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Οι διοργανωτές ενημέρωσαν επίσημα πως το shakedown που ήταν προγραμματισμένο για το πρωί της Πέμπτης (7/9), ματαιώνεται. Ο βασικός λόγος είναι η ασφάλεια τόσο των πληρωμάτων όσο και των κριτών, καθώς και η Λαμία που αποτελεί τη βάση του μεγάλου αγώνα, έχει «χτυπηθεί» απ’ την κακοκαιρία.

Παράλληλα, έχουν γίνει αλλαγές στις αναγνωρίσεις αλλά και στο μήκος της ειδικής διαδρομής «Γραμμένη». Μειώθηκε μάλιστα απ’ τα 19,77 χιλιόμετρα, στα 9 χλμ. Τη συγκεκριμένη ειδική, μάλιστα, τα αυτοκίνητα θα την περάσουν δύο φορές μια και είναι 14η και 15η στο πρόγραμμα. Θεωρείται και «power stage», δίνοντας περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο πέρασμα.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις:

«Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Λαμίας και με γνώμονα την ασφάλεια πληρωμάτων και κριτών, το shakedown που ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθεί».

Φυσικά η εξέλιξη της κακοκαιρίας ίσως φέρει κι άλλες τροποποιήσεις. Θυμίζουμε πως η σπουδαία διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να εκκινήσει την Πέμπτη (7/9) στις 19:05 στην πλατεία Νερού.