ΣΠΟΡ

Davis Cup: Ήττα για τα αδέρφια Τσιτσιπά από τη Σλοβακία στο Καλλιμάρμαρο - Στα «σχοινιά» η Ελλάδα

Davis Cup: Ήττα για τα αδέρφια Τσιτσιπά από τη Σλοβακία στο Καλλιμάρμαρο - Στα «σχοινιά» η Ελλάδα
Intime

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο αδερφός του Πέτρος δεν τα κατάφεραν στο διπλό κόντρα στη Σλοβακία για το Davis Cup, ηττήθηκαν με 2-1 σετ και πλέον η Ελλάδα θέλει... θαύμα για την πρόκριση.

Άσχημα εξελίχθηκε η μάχη της Ελλάδας με τη Σλοβακία για το Davis Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μεγάλο ρίσκο αποφάσισε να παίξει αυτός στο διπλό μαζί με τον αδερφό του Πέτρο, έχοντας αμέσως μετά και αγώνα για το μονό, προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της Εθνικής ομάδας για πρόκριση.

Το παιχνίδι κόντρα στους Κλέιν και Ζελενάι αποδείχθηκε πολύ δύσκολος, με τους Σλοβάκους να παίρνουν με 6-3 το πρώτο σετ. Το δεύτερο σετ πήγε στο τάι μπρέικ και κρίθηκε στην... κόψη του ξυραφιού.

Με τους χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο να δημιουργούν απίστευτη ατμόσφαιρα και να σπρώχνουν ψυχολογικά τα αδέρφια Τσιτσιπά, η επικράτηση ήρθε με 7-6 στο δεύτερο σετ, κρατωντας ζωντανή την Ελλάδα στη διεκδίκηση της νίκης.

Μαζί ήρθε και το ξέσπασμα από τον κόσμο, τη στιγμή που ο Απόστολος Τσιτσιπάς αγκάλιαζε τα παιδιά του και η Πάουλα Μπαντόσα χειροκροτούσε!

Στο τρίτο σετ, ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δέχθηκε break στο 7ο game (3-4) και οι Σλοβάκοι με περίσσεια αυτοπεποίθηση κατάφεραν να φτάσουν στο 6-3 και να πάρουν τη νίκη στο διπλό.

Έτσι η Σλοβακία πήρε προβάδισμα 2-1 στις νίκες επί της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και θέλει το 2 στα 2 στα επόμενα ματς για να πάρει την πρόκριση.

Στις 14:00 ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Μόλτσαρ, ενώ αμέσως μετά ο Σκορίλας είναι δηλωμένος για να παίξει με τον Κλέιν.