ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: «Δεν χαμογέλαγα και δεν το απολάμβανα εδώ και καιρό - Πουθενά αλλού τέτοια αγάπη»

Μαρία Σάκκαρη: «Δεν χαμογέλαγα και δεν το απολάμβανα εδώ και καιρό - Πουθενά αλλού τέτοια αγάπη»
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Μαρία Σάκκαρη είναι έτοιμη να κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της και μίλησε συγκινημένη για τα προβλήματα που χρειάστηκε να ξεπεράσει

Σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων μηνών, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 6-3, 6-0 της 29χρονης Γαλλίδας Καρολίν Γκαρσία (Νο.11) σε μόλις 71 λεπτά και θα διεκδικήσει τα ξημερώματα της Κυριακής (24/9, 03:00) τον δεύτερο και μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της!

Παίζοντας στο δεύτερο «σπίτι» της, όπως λέει και η ίδια, έχει ξαναβρεί το χαμόγελό της και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από μια σπουδαία επιτυχία!

«Ένιωθα πως αυτό είναι το μέρος που θα με βοηθήσει να ξεπεράσω κάποια εμπόδια και κάποια δύσκολα συναισθήματα. Δεν ήθελα να γυρίσω στο US Open, γιατί αυτό ανήκει στο παρελθόν, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που επέστρεψα στον τελικό και θα μείνω εδώ μέχρι το τέλος του τουρνουά. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα καλύτερο για φέτος» είπε μετά το τέλος του αγώνα η Μαρία Σάκκαρη και πρόσθεσε:

«Το προηγούμενο παιχνίδι μας (με την Γκαρσία) ήταν από τα δυσκολότερα που έχω παίξει στην καριέρα μου. Στόχος μου σήμερα ήταν να χαμογελάω, να το απολαύσω, να βγω έξω και να το διασκεδάσω. Είναι κάτι που δεν είχα νιώσει εδώ και αρκετό καιρό. Έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου ότι αν δεν μπορέσω να το νιώσω εδώ, τότε πού;

Έχω ακόμα ένα ματς και θα έχω τον ίδιο στόχο. Να βγω έξω με χαμόγελο και να απολαύσω την τελευταία μου μέρα για φέτος στη Γουαδαλαχάρα».

Τέλος αναφέρθηκε στη μεγάλη στήριξη που έχει από τους Μεξικανούς φιλάθλους: «Δεν έχω νιώσει αλλού τέτοια αγάπη, γι' αυτό λέω συνεχώς πως είναι σαν τουρνουά της πατρίδας μου. Επαναλαμβάνομαι, αλλά η στήριξη αυτή είναι το κάτι άλλο. Είμαι χαρούμενη που το ζω, υπάρχει λόγος που λέω ότι η πόλη αυτή είναι το δεύτερο σπίτι μου.

Μακάρι να μπορούσα να βρίσκομαι εδώ περισσότερο καιρό μέσα στη σεζόν, όμως ταξιδεύω πολύ και δεν υπάρχει χρόνος. Νιώθω σα να έχω οικογένεια εδώ, είμαι πολύ τυχερή που έχω εδώ όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους».

Η Μαρία Σάκκαρη είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στη Γουαδαλαχάρα, αφού θα βρει απέναντί της την Αμερικανίδα Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ (Νο.111 στον κόσμο), που έκανε την έκπληξη με 7-5, 6-3 απέναντι στη συμπατριώτισσά της, Σοφία Κένιν.

Με την Ντόλεχαϊντ θα συναντηθεί για πρώτη φορά στο tour. Ο τελικός θα γίνει στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (24/9) και θα μεταδοθεί από το Novasports 6HD.

Αυτός θα είναι ο 9ος τελικός στην καριέρα της (1-7 σε τελικούς), 2ος για φέτος μετά το 500άρι της Ουάσινγκτον, όπου είχε ηττηθεί από την Κόκο Γκοφ και 3ος συνολικά σε ένα 1000άρι τουρνουά, που είναι η σημαντικότερη κατηγορία που έχει παίξει τελικό, μετά το Indian Wells του 2022 και τη Γουαδαλαχάρα την ίδια χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Τζέσικα Πεγκούλα είχε στερήσει από τη Μαρία Σάκκαρη τον τίτλο στη Γουαδαλαχάρα, αλλά φέτος μοιάζει ασταμάτητη.