ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Κίνα του… δυσκόλεψε τη ζωή πριν την τελική ευθεία προς τα ATP Finals

Στέφανος Τσιτσιπάς
EPA/ANDRES MARTINEZ CASARES

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής γνώρισε δύο πρόωρους αποκλεισμούς σε Πεκίνο και Σανγκάη κι έβαλε πίεση στον εαυτό του, στην τελική ευθεία προς τα ATP Finals.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήγε στην Κίνα με στόχο να διακριθεί, ωστόσο η ασιατική χώρα του αφήνει πικρή γεύση.

Στην επιστροφή του, για πρώτη φορά μετά το 2019, ο Έλληνας πρωταθλητής είδε τον Νικολάς Τζάρι να τον αφήνει εκτός από τη φάση των «32» στο China Open που έγινε στο Πεκίνο. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε για τρίτη φορά σε τέσσερα ματς από τον Ουγκό Ουμπέρ, μένοντας εκτός στη φάση των «32» και στο Rolex Shanghai Masters.

Μετά τα δύο άσχημα τουρνουά που έκανε, ο 25χρονος τενίστας έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα πιο κοντά στο να «κλειδώσει» τη θέση του στα ATP Finals, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Μια μεγάλη ευκαιρία, με δεδομένο ότι Ζβέρεφ, Ρούνε και Φριτζ που ακολουθούν στο race αποκλείστηκαν κι αυτοί νωρίς στο Masters της Σανγκάης.

Στέφανος Τσιτσιπάς
Το race για την πρόκριση στα ATP Finals, όπου έχουν "κλειδώσει" θέση οι Τζόκοβιτς, Αλκαράθ, Μεντβέντεφ και Σίνερatptour.com

Ο Κάσπερ Ρουντ που είναι στη 10η θέση, είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον προσπεράσει, αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που φτάσει στον τελικό του Rolex Shanghai Masters. Ο 11ος, Τόμι Πολ συνεχίζει στο τουρνουά κι ελπίζει ότι θα πλησιάσει την πρώτη οκτάδα.

Ο Τσιτσιπάς είναι στην έκτη θέση και θα έχει τη δυνατότητα να σφραγίσει ένα από τα τέσσερα «εισιτήρια» που απομένουν για τα ATP Finals, μετά την επιστροφή του στην Ευρώπη, όπου η αρχή θα γίνει από το «250άρι» της Αμβέρσας (16-22/10). Μια θέση για το μεγάλο «ραντεβού», το οποίο θα διεξαχθεί στο Τορίνο, 12 - 19 Νοεμβρίου, έχουν εξασφαλίσει οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Κάρλος Αλκαράθ, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Γιανίκ Σίνερ.

Προς το παρόν, πάντως, ο Στέφανος παραμένει στη Σανγκάη, καθώς την Τρίτη (10/10) παίζει στο «διπλό» μαζί με Ρόμπιν Χάασε. Συγκεκριμένα, θα αντιμετωπίσουν τους Ντε Μινόρ και Πουρσέλ για τη φάση των «16».

Παγκόσμια κατάταξη: Μπορεί να πέσει ακόμα και στο Νο8

Η ήττα από τον Ουμπέρ, πέρα απ’ όσα αναλύσαμε παραπάνω για το race των ATP Finals, μπορεί να του στερήσει και δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Συγκεκριμένα, αν ο Ρούμπλεφ νικήσει τον Πολ και προκριθεί στα προημιτελικά θα προσπεράσει τον Στέφανο, ο οποίος θα χάσει άλλη μια θέση αν ο Ρουντ φτάσει στον τελικό. Αν συμβούν όλα αυτά θα είναι από τη Δευτέρα (16/10) στο Νο8, αν δεν γίνει τίποτα από τα δύο θα παραμείνει στο Νο6 του κόσμου.

ATP Ranking
To Top-10 στην παγκόσμια κατάταξηatptour.com

Σχετικές ειδήσεις