ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αμφίβολος για το Australian Open - «Πονούσα, δεν μπορούσα να σηκωθώ το πρωί»

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αμφίβολος για το Australian Open - «Πονούσα, δεν μπορούσα να σηκωθώ το πρωί»
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε πως η παρουσία του στο Australian Open δεν είναι δεδομένη, καθώς ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρεί τον έχει επηρεάσει σωματικά και ψυχολογικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο το 2023.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας τραυματίστηκε στη μέση λίγο πριν από το ATP Finals, προσπάθησε να αγωνιστεί, αλλά τελικά εγκατέλειψε λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου αγώνα του κόντρα στον Χόλγκερ Ρούνε.

Ο τραυματισμός ήταν αρκετά σοβαρός, με τον Τσιτσιπά να αποκαλύπτει σε συνέντευξή του σε Μέσο της Αυστραλίας πώς ο πόνος ήταν τόσο μεγάλος που δεν μπορούσε να σηκωθεί το πρωί από το κρεβάτι.

Μάλιστα, τόνισε πως η συμμετοχή του στο Australian Open (14 έως 28 Ιανουαρίου) δεν είναι δεδομένη, μιας και ακόμα δεν βρίσκεται στο 100%.

«Πηγαίνει καλύτερα ο τραυματισμός. Κάνω πολλά πράγματα κάθε μέρα για να ελαττώσω τον πόνο όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να επιστρέψω στην κανονικότητα. Θα πάρει λίγο χρόνο, ακόμα δεν είμαι στο 100%.

Ο τραυματισμός ήταν επίπονος και ψυχολογικά, γιατί δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς. Αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο και στο σώμα μου», ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Ο πόνος για 1-2 εβδομάδες ήταν πολύ μεγάλος. Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι από τους πόνους. Τώρα βρίσκομαι στο σωστό δρόμο για να βρεθώ και πάλι εκεί που βρισκόμουν, να είμαι δηλαδή υγιής και να μην νιώθω πόνο. Δεν είναι δεδομένη η παρουσία μου στην Αυστραλία.

Αν δεν είμαι σε θέση να τα καταφέρω, που ας ελπίσουμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα χρειαστώ διαφορετική προσέγγιση και μια διαφορετική κατεύθυνση σ' αυτό που κάνω. Έχω πίστη ότι θα είμαι έτοιμος και πως τα πράγματα θα πάνε καλά» πρόσθεσε.

Για να καταλήξει: «Φυσικά χρειάζονται όσο περισσότερες εβδομάδες γίνεται για να προετοιμαστείς καλά πριν από ένα μεγάλο τουρνουά, όπως το Australian Open. Αλλά υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν που δεν είχα την κατάλληλη προετοιμασία σε ένα Grand Slam».