ΣΠΟΡ

Ράφα Ναδάλ, η επιστροφή! Θριάμβευσε με ιστορική νίκη στην Αυστραλία και συγκίνησε τους πάντες

Ράφα Ναδάλ, η επιστροφή! Θριάμβευσε με ιστορική νίκη στην Αυστραλία και συγκίνησε τους πάντες

Μετά από ένα χρόνο αποχής λόγω τραυματισμού, ο Ράφα Ναδάλ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με μια ιστορική νίκη επί του Ντομινίκ Τιμ.

Ο Ράφα Ναδάλ επέστρεψε στην ενεργό δράση με μία πειστική νίκη 7-5 6-1 επί του Αυστριακού Ντόμινικ Τιμ, στον πρώτο γύρο του Μπρισμπέιν, ένα χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός.

Ο Ισπανός, 22 φορές νικητής Grand Slam υποβλήθηκε σε αρθροσκοπική επέμβαση τον περασμένο Ιούνιο, αφού τραυματίστηκε στον αριστερό καμπτήρα του ισχίου κατά τη διάρκεια της ήττας του από τον Μακένζι ΜακΝτόναλαντ στον δεύτερο γύρο του Australian Open τον Ιανουάριο του 2023.

«Σήμερα είναι ειλικρινά μια συναισθηματική και σημαντική μέρα για μένα μετά από ίσως ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια της καριέρας μου στο τένις», είπε ο Ράφα Ναδάλ.

«Είχα την ευκαιρία να επιστρέψω μετά από ένα χρόνο και να παίξω μπροστά σε ένα καταπληκτικό κοινό και να παίξω σε πολύ θετικό επίπεδο την πρώτη μέρα είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι, η ομάδα και η οικογένειά μου που ήταν εκεί κάθε μέρα», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Μου έλειψε να είμαι υγιής και να νιώθω ανταγωνιστικός, να παίζω μπροστά σε πλήθος κόσμου, που ήταν εκπληκτικό σε όλη μου την καριέρα εδώ στην Αυστραλία».

Η 1.069η νίκη του Ναδάλ σε επίπεδο τουρνουά ανδρών σημαίνει ότι ξεπέρασε τον Ιβάν Λεντλ και κατέλαβε την τέταρτη θέση στη λίστα όλων των εποχών.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε δεν ήταν ένα στατιστικό που γνώριζα», είπε ο Ναδάλ. «Είχα αρκετή δουλειά μόνο για να είμαι συγκεντρωμένος και να επιστρέψω στο γήπεδο και να θυμηθώ πώς είναι να παίζεις σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα. Υπήρχαν νεύρα και αμφιβολίες πριν από τον αγώνα. Αλλά τα πράγματα πήγαν καλά και είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα».

Σχετικές ειδήσεις