ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το έκανε ξανά! Με ανατροπή στον 3ο γύρο του Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς Australian Open
EPA/LUKAS COCH

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας θα βρεθεί για έκτη σερί χρονιά στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε, με ανατροπή, 3-1 σετ (4-6, 7-6(6), 6-2, 7-6(4)) τον Τζόρνταν Τόμπσον και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Λούκα Βαν Ας.

Το έκανε ξανά! Στον πρώτο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, ο Έλληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ από τον Ζιζού Μπέργκς, αλλά στο τέλος πήρε την πρόκριση. Το ίδιο έπραξε και στον δεύτερο γύρο κόντρα στον Τζόρνταν Τόμπσον!

O Αυστραλός τενίστας μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε το πρώτο σετ με 6-4. Ο Τσιτσιπάς, όμως, δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση του και πήρε τα τρία επόμενα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μετά από 3,5 ώρες.

To No7 της παγκόσμιας κατάταξης χρειάστηκε να κοπιάσει αρκετά για να «κλείσει» θέση στους «32» του Australian Open, για έκτη διαδοχική φορά στην καριέρα του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τόμπσον επέστρεψε από το 3-6 στο δεύτερο σετ, το οποίο τελικά κρίθηκε στο tie break, όπου νίκησε με 8-6 ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ανέβασε στροφές στο τρίτο σετ. Συγκεκριμένα, προηγήθηκε με 4-0, για να το πάρει με 6-2, κάνοντας στο 2-1, ενώ το τέταρτο σετ είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το break στο πέμπτο game κι έφτασε στο 5-3, αλλά ο Αυστραλός έκανε τρομερή ανατροπή και προηγήθηκε 6-5.

Το 12 game ήταν συγκλονιστικό και κράτησε 14 λεπτά(!), με τον Τσιτσιπά να βγαίνει νικητής, δείχνοντας την ποιότητα του ως τενίστας. Με το μομέντουμ που είχε πήρε και το tie break (7-4) και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο.

Σχετικές ειδήσεις