ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έτοιμος να ξαναγίνει «πρίγκιπας» στο Μόντε Κάρλο - Ώρα και κανάλι του τελικού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έτοιμος να ξαναγίνει «πρίγκιπας» στο Μόντε Κάρλο - Ώρα και κανάλι του τελικού

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο του μέσα στο 2024 και τρίτο στο Μόντε Κάρλο, αντιμετωπίζοντας σήμερα στον τελικό τον Κάσπερ Ρουντ.

Η μεγάλη ώρα της αντεπίθεσης για τον Στέφανο Τσιτσιπά έφτασε!

Το 2024 δεν είχε εξελιχθεί καλά για τον Έλληνα πρωταθλητή, καθώς οι εμφανίσεις του τον είχαν φερει στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η επιστροφή στο χώμα, όμως, τον επανέφερε στα υψηλά του στάνταρ. Με εντυπωσιακό τένις και μεγάλες νίκες, όπως η τελευταία επί του Γιανίκ Σίνερ, τον έφερε μέχρι τον τελικό του Μόντε Κάρλο.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος με τη σειρά του σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του επικρατώντας του Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-4, 1-6, 6-4 στον άλλο ημιτελικό του τουρνουά.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στον τελικό του Masters 1000 του Μόντε Κάρλο, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο το 2021 και το 2022, ενώ αντίθετα ο 25χρονος Νορβηγός (Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης) θα βρεθεί σε αυτόν για πρώτη φορά.

Το κίνητρο είναι μεγάλο για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος ήδη κλείδωσε την επιστροφή του στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης μετά τη νίκη επί του Σίνερ, ενώ σε περίπτωση που πάρει το τρόπαιο, έχει πιθανότητες να βρεθεί και πάνω από το Νο8.

Η αναμέτρηση Τσιτσιπάς - Ρουντ είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής (14/4) στις 16:00 και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6 HD.

Σχετικές ειδήσεις