ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euro 2020: Νιάτα, ενθουσιασμός, φανέλα!

Euro 2020: Νιάτα, ενθουσιασμός, φανέλα!

Ιταλία και Αγγλία έχουν όλα τα εχέγγυα για να κάνουν τη διαφορά στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της UEFA φτάνοντας μέχρι εκεί που τις ονειρεύονται οι υποστηρικτές τους!

Συμπληρώθηκε το… παζλ του UEFA Euro 2020. Μια διοργάνωση που ήταν να διεξαχθεί πριν κάποιους μήνες, αλλά η πανδημία την πήγε πίσω ένα χρόνο. Ο κορονοϊός, πάντως, ίσως… ευνόησε δύο σημαντικά ποδοσφαιρικά μεγέθη. Γιατί η καθυστέρηση που υπήρξε έδωσε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να «δέσουν» καλύτερα, να ωριμάσουν, να πάρουν τα νέα παιδιά που δίνουν τη «φρεσκάδα» στις σπουδαίες αυτές ομάδες τις παραστάσεις που χρειάζονται σε αυτό το επίπεδο!

Ο λόγος για την Ιταλία και την Αγγλία. Δύο χώρες που δίχως άλλο έχουν απ’ τις πιο «βαριές» φανέλες στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. «Σκουάντρα Ατζούρα» και «λιοντάρια». Διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές, διαφορετικές φιλοσοφίες γύρω απ’ το άθλημα, όμως κοινός στόχος, κοινές φιλοδοξίες και κυρίως κοινή… δίψα για το Euro 2020!

Η γειτονική χώρα έχει να κατακτήσει το τρόπαιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης, μόλις μία φορά (1968), ενώ άλλη μία έχει αγωνιστεί στον τελικό (2000) χάνοντας απ’ τη Γαλλία. Όσο για την Αγγλία, δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Euro, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει κατορθώσει να φτάσει ούτε σε τελικό! Κατά συνέπεια η φιλοδοξία είναι τεράστια…

Αυτό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει και γι’ αυτό πρέπει να προσέξετε Ιταλούς και Άγγλους, είναι τα νιάτα και το ταλέντο που διαθέτουν. Μια εξαιρετική φουρνιά ποδοσφαιρικών ταλέντων. Κάλλιστα θα μπορούσαν απ’ την αποστολή που θα βγάλουν για την τελική φάση του Euro, να «κατεβάσουν» ενδεκάδες που θα είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν και σε επίπεδο Ελπίδων! Τα νιάτα δίνουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό και κυρίως δίνουν «φρεσκάδα»!

Στην εποχή μας με το τόσο πιεσμένο πρόγραμμα της σεζόν λόγω του κορονοϊού, η «φρεσκάδα» θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πώς θα παρουσιαστεί κάθε Εθνική στο Euro. Εκεί ακριβώς Ιταλοί και Άγγλοι έχουν πλεονέκτημα.

Επιπρόσθετα, Ρομπέρτο Μαντσίνι και Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχουν το τεράστιο πλεονέκτημα να διαχειρίζονται νέους ποδοσφαιριστές με τεράστιο ταλέντο (στην συντριπτική τους πλειοψηφία), που όμως δεν είναι άπειροι. Ίσα-ίσα αγωνίζονται σε σημαντικές ομάδες, σε σπουδαία Ευρωπαϊκά κλαμπ, έχοντας εμπειρίες που άλλοι ποδοσφαιριστές δεν τις συγκεντρώνουν σε όλη την καριέρα τους! Εκεί ακριβώς είναι το πλεονέκτημα που απέκτησαν τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Άγγλοι, λόγω της καθυστέρησης διεξαγωγής της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για ένα χρόνο!

Τέλος, αρκετά σημαντικό είναι πως Ιταλία και Αγγλία στηρίζονται στο σύνολο και στη δύναμη που έχουν σε αυτό το επίπεδο. Ταλέντο, ένταση στο παιχνίδι τους, τρεξίματα. Για να πρεσβεύουν την ποδοσφαιρική τους φιλοσοφία. Με απλά λόγια, δεν υπάρχει το μεγάλο αστέρι που μόνο του σε καλή βραδιά θα πάρει ένα ματς, ενώ πιθανή απουσία του θα ρίξει το επίπεδο κατά 50%. Ειδικά σε μια σεζόν κούρασης, τραυματισμών, κορονοϊού, αυτό παίζει σημαντικότατο ρόλο, μια και η παραμικρή απουσία δε θα σταματήσει την όποια πορεία θα έχουν αμφότερες οι συγκεκριμένες χώρες.

Ιταλία και Αγγλία. Δύο ποδοσφαιρικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα με πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Με πολλούς υποστηρικτές απ’ τη στιγμή που η δική μας Εθνική απουσιάζει. Αξίζει σε αυτό το Euro να στρέψουμε λίγο περισσότερο το βλέμμα πάνω τους. Διότι και να φτάσουν ψηλά μπορούν, ενώ ταυτόχρονα ίσως να είναι η αρχή μιας εξαιρετικής εποχής λόγω του ταλέντου που έχει μαζευτεί σε ηλικίες κάτω των 25 ετών!