ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το… ξύλο του αιώνα (Video & Photos)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το… ξύλο του αιώνα (Video & Photos)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το 1984 ο «Θεός» της μπάλας προκάλεσε ίσως την πιο βίαια σύρραξη του Ισπανικού ποδοσφαίρου!

Ήταν 24 Σεπτεμβρίου 1983, όταν σε ένα ματς ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο «χασάπης» της πόλης απ’ τη χώρα των Βάσκων τραυμάτισε σοβαρά τον Ντιεγκίτο. Ο Άντονι Γκοϊκοϊτσέα, που είχε δείξει… δείγμα γραφής καθώς ήδη είχε αφήσει 7 μήνες εκτός του Μπερντ Σούστερ, με ένα «εγκληματικό» τάκλιν έστειλε στο χειρουργείο τον «Θεό» της μπάλας.

Τραυματισμός που έγινε η αιτία να αρχίσει η «σχέση» του Αργεντινού με τα ναρκωτικά, όπως ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί. Οι μήνες πέρασαν, όπως και ο τραυματισμός. Η μοίρα έφερε αντίπαλο στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, την Αθλέτικ Μπιλμπάο! Η οποία είχε κατακτήσει ήδη το Πρωτάθλημα. Η Μπαρτσελόνα με τον Μαραντόνα ήθελαν να πάρουν έστω έναν τίτλο. Αλλά ο Αργεντινός είχε το μυαλό του σε άλλου είδους εκδίκηση.

Σα να μην έφταναν τα όσα είχαν γίνει, ο Γκοϊκοϊτσέα έκανε απανωτά «φονικά» μαρκαρίσματα πάνω στον Ντιέγκο και τους συμπαίκτες του. Σε ένα απ’ αυτά, μάλιστα, παραλίγο να του «κόψει» του χωρίσει τον αστράγαλο στα δύο.

Ένα γκολ του Εντίκα στο 14’, είχε δώσει το προβάδισμα στους Βάσκους που το κράτησαν με… ξύλο. Η αναμέτρηση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ολοκληρωνόταν και τα νεύρα των παικτών της Μπαρτσελόνα άρχισαν να ξεφεύγουν. Ειδικά του Μαραντόνα. Στην τελευταία φάση του ματς μάλιστα, «βούτηξε» για πέναλτι. Άρχισαν τα νεύρα με τους αντιπάλους και ο διαιτητής για να λήξει το θέμα σφύριξε το τέλος της αναμέτρησης. Κι όμως, οι παίκτες της Αθλέτικ δεν πανηγύριζαν την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά συνέχιζαν τους τσαμπουκάδες.

Ο Μαραντόνα δεν ήθελε και πολύ. Άρχισε να κλωτσά και να χτυπά όποιον είχε μπροστά του. Οι Βάσκοι που το ξύλο ήταν στο αίμα τους, απάντησαν βίαια. Στη… μάχη μπήκε και ο Γερμανός φίλος του Ντιέγκο, Μπερντ Σούστερ. Οι δυο τους φαινόταν να τα βάζουν με την Μπιλμπάο. Ακόμη κι όσοι προσπάθησαν να τους χωρίσουν, τελικά δέχτηκαν χτυπήματα βάναυσα!

Για κάποια λεπτά το σκηνικό βίας που θύμιζε δρόμους και μάχη συμμοριών, συνεχιζόταν. Στον αγώνα που έμεινε στην ιστορία ως «το ξύλο του αιώνα»! Για πολλούς εκείνα τα σκηνικά στάθηκαν αφορμή για να πουλήσει η Μπαρτσελόνα τον Μαραντόνα στη Νάπολι. Όμως ουσιαστικά η απόφαση είχε ληφθεί πριν τον τελικό του Copa Del Rey στις 5 Μαϊου 1984…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οργή για τις σέλφι με τον νεκρό Ντιέγκο Μαραντόνα - «Θα τους βάλω φυλακή» λέει ο δικηγόρος του