ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άρης: Κόντρα σε κάθε ποδοσφαιρική λογική!

Άρης: Κόντρα σε κάθε ποδοσφαιρική λογική!

Άρης: Η ομάδα που καταρρίπτει τους περισσότερους απ’ τους «κανόνες» του αθλήματος έτσι όπως τους έχουμε… παγιώσει στο μυαλό μας!

Εννιά νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες. Αυτός είναι ο απολογισμός του Άρη την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Μια σεζόν που παρότι άρχισε περίεργα (λόγω του αποκλεισμού απ’ την Κόλος Κοβαλίβκα που ήταν η μία ήττα), εξελίσσεται ονειρικά για τους «κίτρινους»!

Έχοντας κάνει το καλύτερο ξεκίνημα Πρωταθλήματος στην ιστορία τους, όντας στα… ψηλά πατώματα με σταθερότητα, συνέπεια και πειστικές εμφανίσεις, κατορθώνουν να αναγκάσουν τους πάντες να στρέψουν τα βλέμματά τους πάνω τους!

Όμως, πώς έχει φτάσει αλήθεια ο Άρης σε αυτό το… θαύμα αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι μέχρι τώρα; Έχει τον ίδιο προπονητή για χρόνια; Έχει σταθερά στελέχη για χρόνια; Έχει… χημεία στο ρόστερ του και μια ενδεκάδα που δεν άλλαξε εδώ και 2-3 χρόνια; Όλα αυτά που αναφέρουμε, είναι οι περίφημες φράσεις-κλισέ αναφορικά με το τι χρειάζεται μια ομάδα για να πετύχει. Και δεν είναι λάθος φυσικά! Όντως απαιτούνται κάποια απ’ αυτά για να έχει μια ομάδα επιτυχία.

Ο Άρης, όμως, διαφέρει. Έχει πάει κόντρα σε όλους τους κανόνες. Κόντρα στην ίδια την ποδοσφαιρική λογική αν θέλετε. Παρ’ όλα αυτά κάνει πορεία που κάνει όχι απλά θόρυβο, αλλά κρότο που ταράζει τα λιμνάζοντα νερά του Ελληνικού ποδοσφαίρου! Μη γελιόμαστε, όποιος στην αρχή της σεζόν προέβλεπε πως ο Άρης θα κάνει σταθερή πορεία Πρωταθλητισμού, θα τον περνούσαν οι πάντες για τρελό!

Κι όμως! Ο Άρης το έχει πετύχει με τις εξής κινήσεις που σαφώς είναι κόντρα σε κάθε κανόνα και κόντρα σε κάθε λογική όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα:

*Στις 19 Ιουλίου 2020 ο Άρης έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ με ενδεκάδα: Κουέστα, Δεληζήση, Μπαγκαλιάνη, Σόουζα, Μπακούτση, Σάσα, Ματίγια, Μαρτίνεθ, Γκάμα, Μαντσίνι, Διαμαντόπουλο. Στον πάγκο ήταν οι:
Έμαν, Τσαγκαλίδης. Δεν είχε άλλους, μόνο αυτούς τους δύο.

Το ρόστερ των «κίτρινων» ουσιαστικά άλλαξε! Ήρθαν 15 νέοι ποδοσφαιριστές στις μεταγραφές (Ματέο Γκαρσία, Τόνι Ντάτκοβιτς, Εμάνουελ Σάκιτς, Γιοάν Μπεναλουάν, Έργκους Κάτσε, Απόστολος Μαρτίνης, Ζακαρί Μπουσέ, Αλί Αντέμ, Κρίστιαν Λόπεθ, Τζέιμς Τζέγκο, Δημήτρης Μάνος, Κρίστιαν Γκανέα, Φακούντο Μπερτόγλιο, Μάριος Σιαμπάνης, Σαντέ Σίλβα). Όλα αυτά τα πρόσωπα μέσα σε μια προετοιμασία εξπρές λόγω κορονοϊού, πραγματοποιούν τη σεζόν που πραγματοποιούν μέχρι τώρα! Κοινώς, δεν υπήρχε καμία «χημεία» την οποία θέτουμε ως προαπαιτούμενο επιτυχίας.

*Ο προπονητής που έκανε την προετοιμασία, ο προπονητής που άρχισε τη σεζόν, ήταν ο Μίχαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός έμεινε στον πάγκο μέχρι και την αναμέτρηση με την Κόλος Κοβαλίβκα. Κόντρα στον Βόλο (2η αγωνιστική) προπονητής ήταν ο Απόστολος Τερζής. Απ’ την 3η αγωνιστικά (Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα) στον πάγκο των «κίτρινων» είναι ο Απόστολος Μάντζιος. Κατά συνέπεια η μέχρι τώρα επιτυχία του Άρη, έχει τρεις προπονητές σε μισή σεζόν! Άλλος ένας κανόνας που… πήγε περίπατο!

*Πέρα απ’ τη… μεγάλη εικόνα του ρόστερ και του προπονητή, ο Άρης άρχισε την περίοδο με τεχνικό διευθυντή τον Άγγελο Χαριστέα! Αυτός ασχολήθηκε με το σχεδιασμό άλλωστε. Ο παλαίμαχος άσος αποχώρησε κι αυτός στο ξεκίνημα της σεζόν. Η θέση έμεινε… ορφανή, μέχρι να αναλάβει ουσιαστικά ένα παρεμφερές πόστο ο Δημήτρης Νιαρχάκος. Ο οποίος ήταν γενικός αρχηγός μέχρι πριν λίγο καιρό και σταμάτησε η συνεργασία μαζί του. Με το ρόλο του τιμ μάνατζερ να πηγαίνει στον Θωμά Ναζλίδη! Αλλαγές που ήταν πολλές και ίσως να σας μπέρδεψαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Έτσι μεταδίδεται με ομιλία ή αναπνοή σε εσωτερικούς χώρους - Οι καθαριστές αέρα