ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μην γίνει η Μακάμπι, Ταουγκρές

Μην γίνει η Μακάμπι, Ταουγκρές

Για έκτη φορά στην ιστορία του δίνει ο Παναθηναϊκός μάχη στα play off της Euroleague ώστε να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το final 4 και μόλις μια φορά δεν τα έχει καταφέρει απέναντι στην ισπανική, Ταουγκρές.

To 3ponto σας θυμίζει... Διαβάστε επίσης το παρελθόν των αναμετρήσεων ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι Τελ Αβίβ καθώς και την κόντρα του "Σάρας" με την αγαπημένη του, Μακάμπι.Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Η μορφή αυτή της διοργάνωσης ξεκίνησε την σεζόν 2004-5, αφού τις προηγούμενες την πρόκρισης έπαιρναν οι τέσσερις πρώτες ομάδες, των τεσσάρων ομίλων. Την σεζόν αυτή, ο Παναθηναϊκός βρήκε μπροστά του την άκρως «σκληροτράχηλη», Εφές Πίλσεν, αφού οι Τούρκοι πούλησαν ακριβά το «τομάρι» τους στα δύο παιχνίδια που διεξήχθησαν επί αθηναϊκού εδάφους.

Στο πρώτο το «τριφύλλι» επικράτησε δύσκολα με 102-96, ενώ στο δεύτερο της Κωνσταντινούπολης η Εφές ήταν το απόλυτο αφεντικό και με τη νίκη της με 75-63, έστειλε την σειρά σε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι. Στον «τελικό» του ΟΑΚΑ, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εμφανίστηκε περισσότερο συγκεντρωμένο και με περίσσιο πάθος πήρε την μεγάλη πρόκριση για το final 4 της Μόσχας, επικρατώντας με 84-76 των Τούρκων. Στην τελική φάση ο Παναθηναϊκός κατέλαβε την 3η θέση αφού στον ημιτελικό ηττήθηκε από την Μακάμπι (τωρινή του αντίπαλο) ενώ στον μικρό τελικό επικράτησε της διοργανώτριας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Διαβάστε περισσότερα στο 3ponto.gr