ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Στέφανος Ντούσκος στο Newsbomb.gr: Τώρα αρχίζω και συνειδητοποιώ τον άθλο μου

Ο Στέφανος Ντούσκος στο Newsbomb.gr: Τώρα αρχίζω και συνειδητοποιώ τον άθλο μου

Το πρώτο χρυσό στους Ολυμπιακούς του Τόκιο για την Ελλάδα ήρθε από τον Στέφανο Ντούσκο.

Ο νεαρός Γιαννιώτης στο μονό σκιφ έκανε νέο ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας εκείνο του Μάχε Ντρίσντεϊλ από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Αυτή η μεγάλη διάκρισή του αντιπροσωπεύει το 4ο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων.

Ο ίδιος μιλώντας στο Newsbomb.gr μιλά για τον αγώνα που χαράχτηκε στην μνήμη του, για τις γεμάτες προπονήσεις μέρες του, για τα ματωμένα χέρια του που τον πείσμωναν όλο και περισσότερο αλλά και για τους επόμενους στόχους του…

Ένα παιδί χαμηλών τόνων που ανέβασε την ελληνική σημαία στο πιο ψηλό ιστό στην Ιαπωνία, αποκαλύπτει τα σχέδια του αλλά και τι τον ηρεμεί.

Ένα χρυσό που ήρθε με κόπο, πείσμα και με τη βοήθεια του Θεού;

«Ναι, αυτό το μετάλλιο αντικατοπτρίζει τους αγώνες μου καθημερινά, τις στερήσεις μου, τις 8ωρες προπονήσεις μου, τα άγχη μου, μα και την δύναμη που επέδειξα στα δύσκολα. Στα τελευταία μέτρα έδωσα όλες μου τις δυνάμεις, έδωσα ψυχή και με τη βοήθεια του Θεού τα κατάφερα».

Σε παλιότερη συνέντευξη σου είχες πει πως τα χέρια σου μάτωναν από τις προπονήσεις…

«Ναι, ισχύει. Τα χέρια μου από τις προπονήσεις και την ένταση αυτών ματώνουν αλλά το γεγονός αυτό με πεισμώνει και βάζω όλο και μεγαλύτερους στόχους».

Συνειδητοποίησες το μεγάλο σου άθλο;

«Τώρα αρχίζω να τον συνειδητοποιώ. Όσο ήμουν στο Τόκιο τα γεγονότα εξελίσσονταν με κινηματογραφική ταχύτητα και απλά τα ακολουθούσα. Τώρα που επέρχεται η ηρεμία καταλαβαίνω το μέγεθος της επιτυχίας».

Το χρυσό ήταν στο μυαλό σου, το περίμενες;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Είχα συγκεντρωθεί στον αγώνα και τον ζούσα. Ξέρεις σε έναν αγώνα μετράνε όλα. Σε τι μέρα θα είσαι, τα λάθη που θα κάνεις, πως θα τα κάνεις και πως, το άγχος που σε επηρεάζει. Για παράδειγμα το μεγάλο φαβορί ήταν ο Γερμανός συναθλητής μου αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν η μέρα μου, στα τελευταία μέτρα κατέθεσα την ψυχή μου και όλες μου τις δυνάμεις και ήρθε το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα μας».

Στην ιδιαίτερη πατρίδα σου στα Γιάννενα, «γκρέμισαν τα τείχη» για να σε υποδεχθούν…

«Ήταν μια μαγευτική και μοναδική εμπειρία. Δεν χωράνε λόγια για να την περιγράψω».

Ποιοι είναι οι επόμενοι σου στόχοι;

«Αμέσως τώρα θα κάνω διακοπές γιατί τις χρειάζομαι. Μετά αφού επιστρέψω θα ξεκινήσω να προετοιμάζομαι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Τι κάνει ο Στέφανος Ντούσκος τον ελεύθερο του χρόνο;

«Περνάω πολλές στιγμές οικογενειακά. Με χαλαρώνει πολύ. Κάνω βόλτες με τον σκύλο μου, ένα χάσκι τον Άραγκον και μ’ αρέσει να βλέπω ταινίες».

Τέλος, γιατί κάποιος γονέας να φέρει το παιδί του στην κωπηλασία;

«Είναι μοναδικό άθλημα, είναι εμπειρία ζωής η κωπηλασία. Το παιδί θα γυμνάσει όλο του το σώμα και παράλληλα θα έχει την αίσθηση του υγρού στοιχείου που στη χώρα μας είναι μοναδικό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.