ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρία Σάκκαρη: Άδοξο τέλος στο Indian Wells - Έχασε στον ημιτελικό από την Σαμπαλένκα

Μαρία Σάκκαρη: Άδοξο τέλος στο Indian Wells - Έχασε στον ημιτελικό από την Σαμπαλένκα
alamy

Μαρία Σάκκαρη: Η κυριαρχία της Αρίνα Σαμπαλένκα στο γήπεδο φάνηκε από νωρίς ενώ κατάφερε να κερδίσει την Ελληνίδα τενίστρια με 2-0 σετ και να πάρει εκείνη την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής 19/3

Δεν κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη να νικήσει την Αρίνα Σαμπαλένκα και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Indian Wells, αφού γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ από την αθλήτρια από τη Λευκορωσία που στον τελικό του τουρνουά θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του ζευγαριού Ίγκα Σφιόντεκ - Ελένα Ριμπάκινα.

Κάποια τεχνικά προβλήματα το σύστημα παρακολούθησης Hawk-Eye, αλλά και τα μικρόφωνα του γηπέδου προκάλεσαν την 40λεπτη σχεδόν καθυστέρηση της έναρξης του ματς, με τις δύο τενίστριες να μην δέχονται τόσο καλά αυτή την εξέλιξη, καθώς δεν βοήθησε ούτ στην συγκέντρωση αλλά σίγουρα ούτε και στον ρυθμό τους.

Στο πρώτο σετ η Σαμπαλένκα, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη και νικήτρια στο Αυστραλιανό Όπεν τον Ιανουάριο εύκολα φάνηκε να βρίσκει τα πατήματά της μέσα στο κορτ και κατάφερε να κάνει love game 40-0 με τη Μαρία Σάκκαρη, νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη να ισοφαρίζει, ωστόσο στη συνεχεια η Λευκορωσίδα «έδωσε ρεσιταλ». Το πρώτο σετ της άνηκε με 6-2.

Στο δεύτερο σετ δεν άλλαξε και πολύ η εικόνα με την κυριαρχία της Σαμπαλένκα να είναι και πάλι αδιαμφισβήτητη. Η Σάκκαρη κατάφερε να σπάσει το σερβίς της και να κάνει break, όμως τίποτα δεν έμοιαζε αρκετό για να ανακόψει την πορεία της αντιπάλου της που κατάφερε να πάρει και αυτό το σετ με 6-3.

Ο αγώνας αυτός ήταν ο 27ος ημιτελικός στην καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη, ενώ σε ό,τι αφορά τις ήττες της, η Σάκκαρη γνώρισε την τρίτη ήττα μέσα στο 2023.

Η Σαμπαλένκα μέχρι τον τελικό της Κυριακής θα πάρει μερικές ανάσες ενώ περιμένει να μάθει την αντίπαλό της, που θα προκύψει από την αναμέτρηση των Ίγκα Σφιόντεκ - Ελένα Ριμπάκινα.