ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όταν ο πατέρας του ντοπαρισμένου Χονδροκούκη... κουνούσε το δάχτυλο

Όταν ο πατέρας του ντοπαρισμένου Χονδροκούκη... κουνούσε το δάχτυλο

Πριν λίγο καιρό ζητούσε από τους πολιτικούς να μην τολμήσουν να  συγχαρούν το γιο του για το χρυσό μετάλλιο.

Ο πατέρας του Δημήτρη Χονδροκούκη που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο αντιντόπινγκ εξέδωσε χθες την παρακάτω ανακοίνωση.

«Αξιότιμοι Έλληνες φίλαθλοι, παίρνουμε την πρωτοβουλία αφού ενημερωθήκαμε σήμερα και εμείς από την ΙΑΑΦ μεσω του ΣΕΓΑΣ 26.7.2012, ότι σε έλεγχο αντιντόπινγκ που υποβλήθηκε ο υιός μου και αθλητής μου Δημήτρης Χονδροκούκης, διαπιστώθηκε ότι το α’ δείγμα του ήταν θετικό στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη. Αυτή την ανακοίνωση την κάνουμε για να μην διαχέεται για τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Αποστολής η οποιαδήποτε υποψία. Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε την είδηση αυτή εξωπραγματική, εντούτοις δεν έχουμε καμιά διάθεση να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα του εν λόγω ελέγχου.

Απεναντίας δώσαμε ήδη εντολή να εξεταστεί και το β’ δείγμα, διατηρώντας όμως την επιφύλαξη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να στείλουμε τα δύο δείγματα προς εξέταση και σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο. Είναι γνωστές οι θέσεις μου στο χώρο του στίβου, πως για πολλά χρόνια είμαι απέναντι στην λήψη απαγορευμένων ουσιών. Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να πάρουμε το οτιδήποτε. [...]

Από την πλευρά μου, και μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει αυτή η περιπέτεια που συγκλόνισε τον Δημήτρη και την οικογένεια μας, με την παρούσα υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του τεχνικού συμβούλου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ ευχαριστώντας την Διοίκηση που με τίμησε για 14 συναπτά έτη. Εύχομαι από καρδίας επιτυχία στους λοιπούς αθλητές της Ελληνικής αποστολής. Με τιμή, Κυριάκος Χονδροκούκης».

Δείτε τι έλεγε τον Μάρτιο...