ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα τελευταία γκολ του Σιδέρη (photos+video)

Τα τελευταία γκολ του Σιδέρη (photos+video)

O «Φόντακας» επιστρέφει σαν σήμερα στον Ολυμπιακό και πετυχαίνει τα τελευταία του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφήνοντας «κληρονομιά» ένα ασύλληπτο ρεκόρ.

Στις 6/2/72 ο Γιώργος Σιδέρης επιστρέφει στους «ερυθρόλευκους» μετά το πέρασμα του για μία σεζόν από την βέλγικη Άντβερπ και αγωνίζεται στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή.

Ο Ολυμπιακός θα επικρατήσει με 3-2 με τον «Φόντακα» να πετυχαίνει 2 γκολ, τα τελευταία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο θα εγκαταλείψει 2 εβδομάδες μετά, κάνοντας την τελευταία του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό στις 20/2 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Γιώργος Σιδέρης «κρεμάει» τα παπούτσια του, κάνοντας ένα ασύλληπτο ρεκόρ 224 γκολ σε 284 αγώνες πρωταθλήματος, που τον κατατάσσει πρώτο σκόρερ στην ιστορία των Πειραιωτών και τέταρτο στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος μετά τους Μαύρο (260), Βαζέχα (244), Παπαϊωάννου (233).

Ο τότε επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν ο πρώτος Έλληνας παίκτης που έφυγε από τη χώρα μας για να παίξει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Άντβερπ, όπου τη σεζόν 1970/71 πέτυχε 36 γκολ σε 45 εμφανίσεις, ενώ με την Εθνική Ελλάδος σημείωσε 14 γκολ σε 28 συμμετοχές.

Την περίοδο 1968-69 ήταν 2ος σκόρερ Ευρώπης με 35 γκολ πίσω από τον Zekov (36) της ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Δείτε τα τελευταία του γκολ στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή: