ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Oλυμπιακός: Έργα και ημέρες του Σταύρου Νταϊφά

Oλυμπιακός: Έργα και ημέρες του Σταύρου Νταϊφά

Ένας από τους κορυφαίους προέδρους στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και από τους κορυφαίους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο εφοπλιστής Σταύρος Νταϊφάς, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών και μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

O Νταϊφάς συγκαταλέγεται στην πρώτη τετράδα των μεγαλύτερων προέδρων που πέρασαν από τον Ολυμπιακό, καθώς ανέλαβε τους Πειραιώτες έπειτα από τέσσερα άνυδρα χρόνια και κατάφερε από την πρώτη κιόλας χρονιά να τους επαναφέρει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Την πρώτη του σεζόν το 1979-80 κατέκτησε το πρωτάθλημα με 47 βαθμούς παίζοντας μπαράζ με τον Αρη και νικώντας 2-0. Η επόμενη σεζόν ήταν πιο εποικοδομητική, αλλά παράλληλα έμελλε να μείνει στην ιστορία ως η μαύρη σελίδα. Η τραγωδία της Θύρας 7 επισκίασε ολόκληρη τη χρονιά, ο Σταύρος Νταϊφάς όμως ήταν πάντα δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων. Την περίοδο 1981-82 ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει από το -5 και εντέλει κατέκτησε το πρωτάθλημα στο μπαράζ του Βόλου κόντρα στον ΠΑΟ, τον οποίο νίκησε με 2-1. Την επόμενη χρονιά η ιστορία επαναλήφθηκε, όχι όμως και τις περιόδους 1984-85 και 1985-86 κατά τις οποίες απείχε από τα διοικητικά.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων που έμεινε στον προεδρικό θώκο του Ολυμπιακού έφερε παίκτες όπως ο Τάσος Μητρόπουλος, ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Γιάννης Γούναρης.