ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζαμπέτας: Υπάρχει ελπίδα στον Άρη

Ζαμπέτας: Υπάρχει ελπίδα στον Άρη

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero FM» μίλησε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας, ο οποίος αναφέρθηκε στο παρελθόν, το παρόν και την επόμενη μέρα στο στρατόπεδο των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Στον Άρη τα τελευταία δύο χρόνια φαγωθήκαμε όλοι για ένα γινάτι. Επειδή ο κ. Σκόρδας έχασε την καρέκλα, έκανε τα πάντα για να την πάρει πίσω, λέγοντας όσα έλεγε μέσα από τον σταθμό του.

Εγώ, ο κ. Παπαϊωάννου, ο κ. Πόππης, ο κ. Ευγενίου καταθέσαμε χρήματα στον Άρη, βάλαμε το κεφάλι μας στη λαιμητόμο. Φτάσαμε όμως στο σημείο να απαξιώνουμε τους πάντες και έτσι δεν κάνουμε καλό στον Άρη».

Για το θέμα των χρεών:

«Όταν παραλάβαμε το 2009 την ομάδα, διοικητικό συμβούλιο έγινε τον Νοέμβριο. Δεν υπήρχαν ΔΣ, ανακοινώσεις του υπουργείου εμπορίου και άλλα πράγματα».

Για το θέμα της Γ' Εθνικής:

«Λόγω της ημιμάθειας που υπάρχει, κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται εκ του πονηρού, εκμεταλλευόμενοι αυτό το πράγμα. Η ΑΕΚ που πήγε στη Γ' Εθνική γιατί έχει από πίσω της έναν Μελισσανίδη. Ο κ. Δημητρέλος έχει μια στήριξη από πίσω.

Βρέθηκα με ατζέντηδες, που είχαν την πρόθεση να βοηθήσουν. Μιλάμε για να βρεθεί μια λύση μέσω των διασυνδέσεων που έχουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο ίδιος όμως είχε πειστεί από την γενικότερη ατμόσφαιρα, ότι ο Άρης θα παίξει στη Γ' Εθνική.

Το άρθρο 99 ήταν μία πολύ καλή προσπάθεια για να κερδίσει ο Άρης τον χρόνο που δεν είχε. Τώρα που μίλησα με τον κ. Ψηφίδη που ανέλαβε πάλι, δήλωσε σοφότερος.

Δεν κάναμε τα πάντα σωστά. Ο Κούπερ ήταν κύριος, έφυγε όμως επειδή δεν πήραμε τον Εντού και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Καλσάδο, Πουέμπλα και Φανταγκούσι έκαναν επανάσταση στα αποδυτήρια και του είπαν ότι πρέπει να φύγουν.

Το 2009 ξεκινήσαμε να πάμε στην προετοιμασία στον Σαν Βιτζίλιο. Στο πρώτο φιλικό με τη Σιένα έγινε ένα επεισόδιο Καλσάδο με Μάζινιο, επειδή δεν έπαιξε ο Νάτσο για να τον δουν κάποιοι σκάουτερ. Μου είχε πει πως θα πουλούσαμε τον Γκαρσία 5 εκατ.Είπα στον κ. Αθανασιάδη, ότι αυτόν ή θα τον δείρουμε ή θα γίνουμε πλούσιοι. Δεν έγινε όμως ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ηταν ένα από τα μεγάλα μου λάθη που δεν έκανα το πρώτο.

Είχε έρθει ένας Βραζιλιάνος από την Αυστρία. Δόθηκαν 20 χιλιάδες ευρώ και δεν ακούμπησε καν. Ο Καλσάδο είχε μία προστασία από τον Ελευθερούδη τότε. Δεν έφυγα όμως. Προσπάθησα να φτιάξω τα πράγματα, όσο γινόταν καλύτερα, αλλά δεν ήταν εφικτό.

Ο κ. Γαλανός είπε ότι θα τοποθετηθεί ο ίδιος. Μην προδικάζουμε χωρίς να τοποθετηθεί. Γ' Εθνική όμως σημαίνει πως χρειάζεσαι 1,5 για να ανέβεις στη Β', και άλλα 2,5 για να προβιβαστείς στη Σούπερ Λιγκ. Αν βρεθεί άρα ένα ποσό περίπου 6 εκατ. ευρώ, τότε σε έναν χρόνο θα είναι ξανά στην Α'. Με αυτά πληρώνει 3 εκατ. προς το Δημόσιο. Τη ρύθμιση που λένε ότι θα γίνει, θέλω πρώτα να τη δω.

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη με επιχειρηματία και ο γαμπρός του είναι στη Μέρι Λιντς. Εφτασε στο σημείο όμως να λέει πως δεν τολμάει να μιλήσει για Άρη. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, το φύγε εσύ, έλα εσύ, δεν θα δείτε να έρχεται κάποιος επενδυτής. Μόνο αν πρωτοπορήσει ξανά ο Άρης, θα έχει μέλλον.

Επιτρέπεται ο Ντίνος Κούης να είναι εκτός ομάδας; Αν δεν βάλουμε τέτοιους ανθρώπους στην ομάδα και δεν παρουσιάσουμε μία καλύτερη εικόνα, δεν θα έρθει επενδυτής. Υπάρχει μία έκταση την οποία μας την παραχωρεί η εκκλησία για τα επόμενα 40 χρόνια.

Μόνο με ένα οικονομικό πλάνο, θα μπορέσουμε θα αντλήσουμε κεφάλαια. Αυτοί που είναι θεσμικοί, να πάνε αύριο το πρωί τρέχοντας σε μία τέτοια λύση, για να δώσουμε σε εξειδικευμένους ανθρώπους τη δυνατότητα, να φέρουν χρήματα. Να δοθούν συγκεκριμένα ποσά σε συγκεκριμένη εταιρία, ώστε να σου βρουν λύση. Αν όχι απλοί Αρειανοί, επιχειρηματίες που έχουν διευκολύνει την ομάδα».

Για τον Άγγελο Χαριστέα και την απαγόρευση της διοίκησης πριν δύο χρόνια να προπονηθεί με την ομάδα:

«Εγώ προσωπικά δεν απαγόρευσα δε κανέναν τίποτα. Του είχε γίνει μία πρόταση από τον Αλέκου Κατσιαούνη και ατά τα λεγόμενα του, ο παίκτης δεν απάντησε ποτέ. Μεταφέρω μόνο αυτά που μου είπαν τότε. Ολα αυτά είναι αστεία. Ενας παίκτης που πρόσφερε στην ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2012 προτάθηκε ο Παπάζογλου και το ήθελε πολύ. Ορμηξαν όμως κάποιοι και έλεγαν ότι είναι ΠΑΟΚ. Όταν πήρα τον κ. Σιωπίδη ως συμβουλάτορα στην ομάδα, πριν τη διοικούσα επιτροπή, υπήρχε συνεργασία για την Παρί Σεν Ζερμέν, οι τρεις αρχηγοί τους της Κ-17 προσφέρθηκαν να έρθουν δωρεάν. Μου έλεγαν όμως ποια Παρί;»

Για το πώς ο Άρης μπορεί να προσελκύσει έναν επενδυτή:

«Ο μόνος λόγος είναι να τον πείσεις για την ειλικρίνεια της σκέψης σου και των προθέσεων σου. Ο Άρης πριν από λίγα χρόνια έπαιξε στο Γιουρόπα Λιγκ και είχε τα έσοδα που έπρεπε. Ο Βόρειος Ελλάδα έχει άπειρο ταλέντο.

Ο Γιάννης Αναστασίου είχε έρθει δύο φορές σπίτι μου και είχαμε συμφωνήσει. Στον Άγιαξ με είπε πως πήγαιναν δημοσιογράφοι του BBC και τους έκαναν σεμινάρια για το πώς θα μιλούν σε μία συνέντευξη Τύπου. Αλλοι όμως δεν πήγαιναν να μιλήσουν στη Nova και ο Άρης πλήρωνε. Το έκανε και ο Αλκαράθ και ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Επειδή έχουμε μια τεράστια αγωνία, αν ο Άρης πάει στη Γ' Εθνική δεν είναι εξακριβωμένο ότι θα καθαρίσει από τα χρέη του. Όταν θα ανέβει, ποιος θα πάρει το μετοχολόγιο του; Τα έχει σκεφτεί αυτά όποιος μιλάει για Γ' Εθνική; Βλέπουμε τι γίνεται στον Ηρακλή; Εγώ έχω δύο σπίτια δεσμευμένα.

Αν ο Άρης σωθεί με συγκεκριμένο πλάνο και μου αποδείξει κάποιος ότι θα έχει βιωσιμότητα και θα έχει κατακτήσεις τίτλων, τα θυσιάζω αυτά, όπως και 200 χιλιάδες ευρώ. Θα δουλέψω και θα τα ξαναβγάλω. Θα ανοίξει όμως έναν τραπεζικό λογαριασμό με 10 εκατ. ευρώ μέσα και ας θυσιάσω τα πάντα για να πάμε στη Γ'. Τα χρέη της ΠΑΕ στο Δημόσιο είναι 8 εκατ., τα βεβαιωμένα. Με μετρητά αν πάμε αύριο, είναι 7,6».

Για το αν θα αναλάμβανε την εκκαθάριση της ΠΑΕ:

«Δεν θα αναλάβω ποτέ να εκκαθαρίσω την ΠΑΕ Αρης. Το δηλώνω ευθαρσώς. Αν ο Άρης φτιάξει μία ομάδα με σωστή ποδοσφαιρική λογική, έχει ελπίδα. Αν ακολουθήσει αυτή την ποδοσφαιρική λογική, μπορεί να διεκδικήσει την έξοδο του στην Ευρώπη μέσω του Κυπέλλου;»

Για το θέμα της αξιοποίησης του γηπέδου:

«Είναι κάτι που μπορεί να αξιοποιήσει ο ΑΣ και μπορεί να επηρεάσει θετικά την ΠΑΕ. Δε είναι όμως άμεσο».

Για τη συμφωνία του με τη Ντόρτμουντ:

«Εχω κάνει συμφωνία με τη Ντόρτμουντ για νταλλαγή προϊόντων, το είπα στον κ. Ηλιάδη αλλά δεν με πήρε ποτέ. Υπάρχει και η συμφωνία με τη Γκρούντιχ, εξωδικαστική. Ο Άρης γλύτωσε μια αγωγή 900 χιλιάδων. Πέρυσι που θα παίρναμε 45 χιλιάδες πίσω από την εταιρία για τη διαφήμιση στη φανέλα, κανένας δεν πήγε να τα πάρει. Έτσι και με τη Ντόρτμουν, δόθηκε η η σχετική πληροφόρηση, αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε».

Για το ότι δεν άλλαξε ποτέ λογιστήριο:

«Είναι εύκολο να αλλάξεις λογιστήριο, αλλά όταν μιλάμε για μία τέτοια εταιρία, πρέπει πρώτα να πάρεις μία εικόνα και να αξιολογήσεις τους ανθρώπους. Κάποια στιγμή ένας χάκερ είχε μπει στον υπολογιστή μου για να ψάξει για στοιχεία».

Για το θέμα της αδειοδότησης:

«Στο κομμάτι του αγωνιστικού, υπεύθυνοι ήταν οι κ.κ. Κόντης και Κωτσιόπουλος. Πληρούσαμε το φάκελο. Ούτε γνώριζα το παρασκήνιο όπως και το τι ειπώθηκε. Μόνο αυτοί οι δύο γνωρίζουν τι ακριβώς ειπώθηκε στην επιτροπή και δεν πήρε ο ΑΡΗΣ την αδειοδότηση. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν σταντ μπάι να βρεθεί εκεί και ως εκπρόσωπος της ΚΜΑ, θα παρέθετε το πλάνο βιωσιμότητας. Μόνο όμως αυτοί οι δύο μπορούν να απαντήσουν, γιατί ο ΑΡΗΣ δεν πήρε την αδειοδότηση».

Για τον Γιάννη Κόντη:

«Το 2005 όταν πέσαμε και ανεβήκαμε, έφερε με τις γνωριμίες του τον Μανέλ Φερέρ, δημιουργώντας μία ομάδα που την χαρήκαμε όλοι. Δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι στη Λάρισα. Αν συνεχίζαμε εκείνο το μοντέλο, τώρα η ομάδα θα ήταν βιώσιμη και στην Ευρώπη. Φτάσαμε όμως στο σημείο να κάνουμε πενταετές σε Κόκε και Γκαρσία.

Εκεί είναι το λάθος του Γιάννη Κόντη. Όταν παίζαμε με τη Ρόζερμποργκ, ο παρατηρητής ήταν πολύ αυστηρός. Στο γεύμα που κάναμε, ο Γιάννης Κόντης μίλησε μαζί του και την επόμενη μέρα ο παρατηρητής ήταν αρνάκι. Εκεί του είπα πως ήταν λάθος, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε αυτές τις ικανότητες του για να βοηθήσει την ομάδα».

Για το αν η διοίκηση καθυστερεί αυτή τη στιγμή:

«Πρέπει να ξεκαθαρίσει γρήγορα το τοπίο, ώστε να στηθεί η ομάδα. Μην φτάσουμε να τρέχουμε τον Αύγουστο. Δεν θα έχει γίνει προετοιμασία και δεν θα υπάρχει ομοιογένεια. Πρέπει άμεσα να βρεθεί προπονητής και τεχνικός διευθυντής».

Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ: Εκτός Τούμπας Μαντούρο και Μάρτενς!