ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με ανεβασμένη ψυχολογία για το Βίλνιους

Με ανεβασμένη ψυχολογία για το Βίλνιους
Η εθνική ομάδα μπάσκετ αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 για το Βίλνιους, όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες της δεύτερης φάσης...

Η εθνική ομάδα μπάσκετ αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 για το Βίλνιους, όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης με στόχο την είσοδο της στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ.

Τα εμπόδια στον δρόμο για το Κάουνας είναι κατά σειρά η Σλοβενία, η Ρωσία και η Γεωργία, τις οποίες θα αντιμετωπίσει η «επίσημη αγαπημένη» Πέμπτη, Σάββατο και Δευτέρα αντίστοιχα.

Η απλή λογική λέει πως μία νίκη επί της αδύναμης Γεωργίας θα χαρίσει στην Ελλάδα το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Ωστόσο, στόχος είναι οι τρεις νίκες, που όχι απλώς θα οδηγήσουν την Εθνική στην οκτάδα, αλλά θα της φέρουν στη συνέχεια έναν πιο βατό αντίπαλο.

Πάντως, είναι δεδομένο πως θα προκύψει σίγουρα ένας δυνατός αντίπαλος για την Ελλάδα καθώς το άλλο «ταμπλό» των έξι ομάδων του πέμπτου ομίλου που επίσης θα φιλοξενηθούν στο Βίλνιους είναι πανίσχυρο: Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία, Τουρκία, Σερβία και Γερμανία.