ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Roadtrip: Πώς θα πας μέχρι τη Ρωσία για το Μουντιάλ

Roadtrip: Πώς θα πας μέχρι τη Ρωσία για το Μουντιάλ

Σε περίπου 37 ώρες μπορείς να φτάσεις από την Αθήνα στη Μόσχα οδικώς.

Θα διανύσεις μία απόσταση περίπου 2.937 χιλιομέτρων, θα δεις μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία, θα διασχίσεις τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία και θα ανακαλύψεις τα μυστικά τους σαν ντόπιος. Θα βιώσεις την απόλυτη ελευθερία, τη χαρά της εξερεύνησης, την περιπέτεια του ταξιδιού και θα δημιουργήσεις μοναδικές αναμνήσεις. Και αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι που αξίζει να κάνεις ένα roadtrip σαν και αυτό.

Τώρα, έχεις και την καλύτερη αφορμή για να ετοιμάσεις βαλίτσες. Το Μουντιάλ έχει ήδη ξεκινήσει και όταν με το καλό φράσεις στον προορισμό σου, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου από κοντά. Συναρπαστικοί αγώνες, μοναδικές αναμετρήσεις των καλύτερων ομάδων στον κόσμο και ατελείωτες ώρες μπάλας μπορούν να συμπληρώσουν ιδανικά την επίσκεψή σου στη Ρωσία, με τα επιβλητικά αξιοθέατα και τα μεγαλοπρεπή μνημεία.

Προκειμένου να είσαι απολύτως ανεξάρτητος και να μπορείς να περιηγηθείς εύκολα στα μέρη που διεξάγονται οι αγώνες, πάρε το δικό σου αμάξι. Μην ξεχνάς ότι το Μουντιάλ διεξάγεται σε έντεκα πόλεις και δώδεκα στάδια! Αν λοιπόν είσαι από τους φανατικούς οπαδούς της μεγάλης διοργάνωσης, μη χάσεις την ευκαιρία να βρεθείς στο νέο γήπεδο της Zenit στην Αγία Πετρούπολη, χωρητικότητας 68.000 θέσεων, στο ολοκαίνουργιο και επιβλητικό Samara Arena στις όχθες του Βόλγα, που έχει σχεδιαστεί με έμφαση την ιστορία της πόλης, αλλά και στο Luzhniki Stadium, στη Μόσχα, όπου θα αναδειχθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής! Έχοντας το δικό σου αυτοκίνητο, όχι μόνο θα κάνεις ένα άνετο roadtrip που θα θυμάσαι για πάντα, αλλά και δεν θα χάσεις κανένα ματσάκι.

M1

Η οργάνωση είναι το παν

Οργάνωσε προσεκτικά το ταξίδι σου από την Αθήνα στη Μόσχα, τη μοναδική πόλη με δύο στάδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου! Φυσικά, μπορείς να το διαμορφώσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου και τις στάσεις που θέλεις να κάνεις. Αν έχεις αρκετές ημέρες στη διάθεσή σου, μπορείς να ρυθμίσεις το πρόγραμμά σου, έτσι ώστε να περάσεις ένα βράδυ στο Βουκουρέστι, τη μεγαλύτερη και πολύ γραφική πόλη της Ρουμανίας που αναπτύσσεται διαρκώς ή στο Κίεβο, όπου μπορείς να ανακαλύψεις μοναδικά πάρκα και αξιοθέατα ή να χαλαρώσεις στις όχθες του ποταμού Δνείπερου.

Σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσεις σημείωσε στον χάρτη τα μέρη που θέλεις να επισκεφτείς και κάνε μία έρευνα για τα αξιοθέατα κάθε χώρας. Φυσικά, το google maps και το GPS σου θα είναι τα πιο «χρήσιμα» εργαλεία που θα σε καθοδηγούν.

Μία προτεινόμενη διαδρομή είναι αυτή που ξεκινάει από την Αθήνα με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, όπου μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα μετά από περίπου πέντε ώρες που θα έχεις οδηγήσει. Όταν νιώσεις έτοιμος, συνέχισε προς τη Βουλγαρία και το Βελίκο Τίρνοβο, διανύοντας μία διαδρομή περίπου τεσσάρων ωρών, και σε δύο ακόμη ώρες θα έχεις φτάσει μέχρι το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, όπου μπορείς να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου ή ακόμα και να περάσεις το βράδυ σου αν ο χρόνος σου το επιτρέπει.

Το επόμενο πρωί, συνέχισε το ταξίδι σου προς το Κισινάου, την πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη της Μολδαβίας. Για να φτάσεις στο γειτονικό Κίεβο της Ουκρανίας θα χρειαστείς σχεδόν επτά ώρες. Από εκεί θα βρεθείς στην Περιφέρεια Μπριάνσκ, που βρίσκεται στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία και απέχει περίπου τέσσερις ώρες από τη Μόσχα!

Η αριστοκρατική πόλη με την πλούσια ιστορία θα σε μυήσει στις ομορφιές της. Κάνε βόλτα στη μεγάλη Κόκκινη Πλατεία με τα εμβληματικά μνημεία , θαύμασε τον πολύχρωμο ναό του Αγίου Βασιλείου, γνώρισε το εσωτερικό του Κρεμλίνου και γνώρισε τα μικρά στενά. Ανάκτησε τις δυνάμεις για να παρακολουθήσεις τους πιο σημαντικούς αγώνες, δοκιμάζοντας τις σπεσιαλιτέ της ρωσικής κουζίνας, όπως τα πιροσκί, το μοσχαράκι Stroganoff και τα ραβιόλι pelmeni, στον δρόμο ή σε κάποιο από τα προσεγμένα εστιατόρια.

M2


Πριν ξεκινήσεις… Ασφάλεια και άνεση!

Το όχημά σου πρέπει να είναι απολύτως ασφαλές, προκειμένου να ταξιδέψεις χωρίς προβλήματα και με άνεση. Για να απολαύσεις το ταξίδι σου στο μέγιστο, πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο αυτοκίνητο που θα σου παρέχει προστασία και αυτοπεποίθηση στην οδήγηση και τη στάθμευση.

Για παράδειγμα, το Eclipse Cross της Mitsubishi Motors διαθέτει κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά, από έξυπνους αισθητήρες που ελέγχουν το περιβάλλον γύρω σου και σε προειδοποιούν για ενδεχόμενους κινδύνους μέχρι και υποβοήθηση οδήγησης και παθητική ασφάλεια. Είναι το ιδανικό SUV για road trips, καθώς η βάση του δεν είναι άλλη από ένα ιδιαίτερα άκαμπτο πλαίσιο που διασφαλίζει κορυφαία οδική συμπεριφορά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στο τεστ ασφάλειας του 2017 Euro NCAP με κορυφαία επίδοση που του εξασφάλισε πέντε αστέρια!

M3

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι, με το εν λόγω αμάξι μπορείς να οργανώσεις το πιο οικονομικό ταξίδι, καθώς το σύστημα Auto Stop & Go που διαθέτει συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομία καυσίμου, επιτρέποντας ταχύτερη ενεργοποίηση του κινητήρα κάθε φορά που αυτός απενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο σταματά.

M4



Τέλος, μην ξεχνάς ότι προκειμένου να έχεις ασφάλιση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου πρέπει να ζητήσεις από την ασφαλιστική σου εταιρεία και το την πράσινη κάρτα, δηλαδή το Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης Αυτοκινήτου σου, που σε καλύπτει όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό.

Φυσικά, στη Ρωσία απαιτείται η χορήγηση βίζας. Προκειμένου να είσαι σίγουρος για τα έγγραφα που πρέπει να έχεις μαζί σου στο ταξίδι σου, επικοινώνησε με τις πρεσβείες ή τα προξενεία των χωρών που θα επισκεφτείς ή επισκέψου τη σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Καλή διαδρομή και… καλούς αγώνες!