Γιώργος Αυτιάς
O Γιώργος Αυτιάς ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για όλα στο Newsbomb.gr
Πηγή: ΣΚΑΪ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιώργος Αυτιάς στο Newsbomb.gr:«Ειδήσεις, επικοινωνία, δίπλα στην κοινωνία, η συνταγή της επιτυχίας»

Ο Γιώργος Αυτιάς μιλά στο Newsbomb.gr για τη νέα τηλεοπτική σεζόν…

Μία ακόμη χρονιά ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο και πρωτιές για τον Γιώργο Αυτιά. Ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος, που εδώ και δεκαετίες έχει συνδεθεί στη συνείδηση του κόσμου με το έγκυρο και έγκαιρο ρεπορτάζ, κάνει ένα μικρό διάλλειμα πριν επιστρέψει στη βάση του… στο ΣΚΑΪ και στη ζώνη του Σαββατοκύριακου με την εκπομπή «Καλημέρα». Αποκαλυπτικός και ειλικρινής, με αντίπαλο τον εαυτό του και μόνο, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για όλα.

Πώς ολοκληρώθηκε η τηλεοπτική σεζόν; Έντονη επικαιρότητα, πολλές εξελίξεις και πρωτιές...

«Ήταν μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή σεζόν που τα είχε όλα! Σασπένς, εκλογές, γεγονότα και αποκαλύψεις. Και αυτή τη χρονιά πρώτοι! Συνεχώς από το 2003 για μία 20ετία! Αυτό όμως είναι κατάκτηση της κοινωνίας που μας επέλεξε ως πρώτη επιλογή. Και αυτό έγινε γιατί μιλάμε με την κοινωνία και τα προβλήματά της. Δίνουμε έναν διαρκή αγώνα και τα καταφέρνουμε, από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Υπήρξε μέρα που λάβαμε 8.000 e-mails. Απαντάμε σε όλα! Άμεσα και έμμεσα. Άλλες φορές στον αέρα, άλλες με e-mail και στα πιο δύσκολα τηλεφωνικώς. Η κοινωνία το δέχεται απίστευτα ευχάριστα! Εκπλήσσονται όταν ο ίδιος επικοινωνώ τηλεφωνικά μαζί τους! Η συνταγή λοιπόν είναι απλή: Ειδήσεις, επικοινωνία, δίπλα στην κοινωνία!».

Γιώργος Αυτιάς
Ο Γιώργος Αυτιάς επιστρέφει με την ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα» στις 19 Αυγούστου


Ανανεώσατε το ραντεβού σας για την επόμενη σεζόν. Πότε επιστρέφετε;

«Ξεκινάμε πάντα το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά της Παναγίας! Πρώτα ο Θεός 19 Αυγούστου θα είμαστε στη θέση μας. Τρείς είμαστε στην εκπομπή: η κα. Κατερίνα Βάχλα στη σκηνοθεσία, η κα. Λ. Τζήμα στην αρχισυνταξία και ο Ν. Λούρδας στην παραγωγή. Σφιχτή ομάδα που ξέρει ο καθένας τί πρέπει να κάνει».

Θα δούμε αλλαγές στην εκπομπή;

«Ό,τι δεν ανανεώνεται πεθαίνει... Πέρσι κάναμε μεγάλες αλλαγές. Παράθυρα τέλος! Και τελείωσαν. Φέτος η εκπομπή θα είναι πιο διαδραστική με μία ακόμη προσθήκη που θα της δώσει πιο πολλά γκάζια. Κάθε χρόνο προσθέτουμε κάτι χωρίς να χάνουμε την μία και μοναδική κατεύθυνση που είναι η κοινωνία».

Πώς αισθάνεστε που, όλα αυτά τα χρόνια, ο κόσμος σας ακολουθεί πιστά;

«Κατ' αρχήν ευθύνη και ευγνωμοσύνη. Του είπα θα παλέψουμε μαζί για κάτι καλύτερο. Γράψτε μου τα προβλήματά σας να πιέσουμε και να τα καταφέρουμε μαζί. Η ομάδα για μένα έχει μεγάλη σημασία! Μαζί με την κοινωνία όλα σιγα σιγά τα καταφέρνουμε. Είναι πολύ όμορφο στο φούρνο, στο super market, στο βενζινάδικο, στο ζαχαροπλαστείο, στο δρόμο να μου λένε "Γιώργο πες γι' αυτό", "Γιώργο ευχαριστούμε που κατάφερες αυτό"».

O ανταγωνισμός σάς αφορά;

«Ο ανταγωνισμός στην τηλεόραση για μένα είναι παράλληλοι δρόμοι ζωής. Εμείς στην εκπομπή κάνουμε αυτό που πιέζει τις κυβερνήσεις, στέκεται δίπλα στον κόσμο και η εκπομπή δεν είναι ανταγωνιστική των άλλων εκπομπών, αφού έχει διαφορετικό αντικείμενο. Αυτό που μας έκανε εντύπωση φέτος είναι ότι στις ηλικίες 18-25 είμασταν πρώτοι με 14%! Απίστευτο αλλά πραγματικό. Το να κάνεις 20% στο σύνολο και 14% στο απόλυτα νεανικό κάτι λέει αυτό».

Γιώργος Αυτιάς
O Γιώργος Αυτιάς για τα ερωτήματα από τον κόσμο, την τηλεθέαση, αλλά και την αρνητική κριτική

Για εσάς, η τηλεθέαση είναι κριτήριο επιτυχίας;

«Η τηλεθέαση είναι η φωτογραφία της μέρας και ο... έλεγχος προόδου στο κανάλι που εργαζόμαστε! Κακά τα ψέματα την επομένη το πρωί όλοι τα βλέπουν, όλοι τα γράφουν. Την τηλεθέαση την βλέπω πάντα από τα μηνύματα που λαμβάνω. Το ίδιο διέκρινα και από τις εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών. Για παράδειγμα η τηλεθέαση 35% του Κυριάκου Μητσοτάκη προεκλογικά έδειξε ότι θα είχε άνετη επικράτηση. Είναι δείγμα πολύ σημαντικό. Επομένως, η τηλεθέαση έχει πολλές πτυχές και ερμηνείες».

Τι σάς λέει ο κόσμος στον δρόμο;

«Κάθε εποχή έχει τα δικά της ερωτήματα. Στα μνημόνια η ερώτηση ήταν πότε θα φύγουν. Τώρα τί δώσει ο Μητσοτάκης. Κάθε μέρα ερωτήματα από κάθε ελληνική οικογένεια. Τον φοιτητή τον ενδιαφέρει το φοιτητικό επίδομα, τον εργαζόμενο τα θέματά του, μισθούς κλπ., τις μανούλες τα θέματα για την μητρότητα, τις νοικοκυρές ό,τι έχει να κάνει με ακρίβεια και βεβαίως τα ασφαλιστικά».

Πώς αντιμετωπίζετε τις αρνητικές κριτικές και τα σχόλια;

«Κάθε κριτική καλοδεχούμενη! Έχουμε τους καλύτερους τηλεκριτικούς στην Ελλάδα που τα λένε μια χαρά».

Διαβάστε επίσης

TV: Τα βαριά πυροβολικά των καναλιών για την επόμενη χρονιά

Μεταγραφές και αναμονές στην τηλεοπτική αρένα – Πρόσωπα που συζητιούνται

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ