ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μήτσιος στο Newsbomb.gr: «Στρατηγική ήττα της Ελλάδας η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων στον ΟΗΕ»

Μήτσιος στο Newsbomb.gr: «Στρατηγική ήττα της Ελλάδας η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων στον ΟΗΕ»
«Ήταν μια σαφώς καθοδηγούμενη και πολύ πονηρά σχεδιασμένη ενέργεια», χαρακτηρίζει την ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων στον ΟΗΕ ο διεθνολόγος και συγγραφέας, Γιάννης Μήτσιος, σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr

Γιάννης Μήτσιος | Ρηματική διακοίνωση | Σκοπιανό: Ως ένα γραφειοκρατικό κείμενο, το οποίο, όμως, δημιουργεί πολύ σοβαρές περιπέτειες για την Ελλάδα και την εν γένει στάση της στο Σκοπιανό, στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτηρίζει ο διεθνολόγος και συγγραφέας, Γιάννης Μήτσιος, την ρηματική διακοίνωση που απέστειλε η γειτονική χώρα προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την κατοχύρωση της χρήσης των επιθετικών προσδιορισμών «Μακεδονικός» και «Μακεδονική».

Σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr ο Γιάννης Μήτσιος επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεσμεύεται, επί της ουσίας, από το άρθρο 7 παράγραφος 3 της Συμφωνίας των Πρεσπών να δέχεται στο εξής πως με τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους.

Ο γνωστός διεθνολόγος χαρακτηρίζει «Κερκόπορτα» το συγκεκριμένο σημείο της Συμφωνίας και επισημαίνει ότι προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι «η λέξη "Μακεδονία" για την Ελλάδα δεν αναφέρεται πουθενά».

«Ήταν μια σαφώς καθοδηγούμενη και πολύ πονηρά σχεδιασμένη ενέργεια», υπογραμμίζει ο κ. Μήτσιος.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το κείμενο των οκτώ ερωτήσεων - απαντήσεων που δημοσίευσε το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων για το πώς θα πρέπει στο εξής να αναφέρεται κανείς και ιδίως οι δημοσιογράφοι, όταν αναφέρονται σε θέμα που αφορά στη γείτονα χώρα, ο Γιάννης Μήτσιος απαντά: «Εδώ έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με μια στρατηγική ήττα της Ελλάδας και του Ελληνισμού».

Σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα του BBC περί δήθεν ύπαρξης «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα», ο κ. Μήτσιος σημειώνει: «Και μόνο το γεγονός ότι αυτό το ρεπορτάζ αυτό ήταν ένα θέμα "ψυγείου» εγείρει προβληματισμούς για το τι ετοιμάζεται για τον τόπο μας, για την ελληνική Μακεδονία και το αύριο. Είναι ένα ανυπόστατο κείμενο».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Μήτσιου στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη για το σχέδιο «Πυθία»: Έτσι θα δολοφονούσαν τον Κώστα Καραμανλή

«Τέλος» τα βιβλιάρια υγείας - Πώς θα γράφετε πλέον φάρμακα κι εξετάσεις

Συναγερμός: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί άμεσα παιδικό προϊόν από τα Jumbo (pics)

Σχετικές ειδήσεις