ΦΑΡΜΑΚΟ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ΣΦΕΕ «προΣfEEρουν» στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ΣΦΕΕ «προΣfEEρουν» στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Οι απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας στο επίκεντρο του νέου προγράμματος

Με στόχο την ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην άμβλυνση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ) και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους στο νέο πρόγραμμα «προΣfΕΕρουμε».

Η πρωτοβουλία, η οποία χαρακτηρίζεται από κοινωνική υπευθυνότητα και αίσθημα προσφοράς, καλύπτει ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης και αναλώσιμα για παιδιά σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, εκπονούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια από κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές του ΕΕΣ, με σκοπό να διαμορφώσουν πρότυπα υγιεινής αγωγής, καθώς και να ενισχύσουν το αίσθημα ευθύνης των ατόμων για την προαγωγή της υγείας τους.

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Ρόδο, όπου αποστολή του ΣΦΕΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας «Αγ. Ειρήνη». Η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» αγκάλιασε περίπου 150 συνανθρώπους μας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προσφέροντας αναλώσιμα και υγειονομικό υλικό για τις τέσσερις δομές του Κέντρου (ανηλίκων ΑμΕΑ, ενηλίκων ΑμΕΑ, αυτοεξυπηρετούμενων υπερηλίκων και παράρτημα προστασίας παιδιού Δωδεκανήσου). Παράλληλα υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών σε παιδιά και νοσηλευτές και προωθήθηκαν οι έννοιες του εθελοντισμού, της προστασίας και προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και της κοινωνικής προσφοράς. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με εισηγήτριες την Κοινωνική Λειτουργό, Προϊσταμένη Υπηρεσίας Εκπαίδευσης Εθελοντικού & Επαγγελματικού Δυναμικού, κ. Αρετή Κεντιστού και τη Νοσηλεύτρια και Εκπαιδεύτρια, κ. Αμαλία Λέντζη, που ταξίδεψαν στη Ρόδο, ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Η αποστολή του ΣΦΕΕ μοίρασε σχολικά είδη και παιχνίδια που έφεραν χαμόγελα ευτυχίας στα πρόσωπα των παιδιών και δώρισε κι ένα πλήρες φαρμακείο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες του Οικοτροφείου.

Στην κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) που προχώρησε σε δωρεές αναλώσιμων υλικών με τις εταιρείες μέλη του: ASCENSIA ΑΕ, BRACEMEDICAL AE, NUTRICIA, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ - COLOPLAST ΑΕ, ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΑΕΕ και Μ.Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΕΛΛΑΣ.

Με αφορμή την πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά και τιμή προχωρήσαμε σε μια στρατηγική συνέργεια με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με στόχο να ενισχύσουμε δομές με ευπαθείς ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία μας "προΣfΕΕρουμε" ξεκίνησε το ταξίδι της από τη Ρόδο. Η προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά, αλλά οραματιζόμαστε ότι η δράση μας θα φτάσει σε κάθε συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη, σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Μέσω του προγράμματος αποδεικνύουμε ότι οι εταιρείες μέλη μας είναι δύναμη έμπρακτης υποστήριξης του κοινωνικού κράτους, παρέχοντας τη στήριξη που χρειάζονται οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα σε εκείνους που μας έχουν ανάγκη».

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, ο γενικός διευθυντής του ΣΦΕΕ, κ. Μιχάλης Χειμώνας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα κι άλλων τέτοιων δράσεων κοινωνικής προσφοράς, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με την κοινωνική αυτή πρωτοβουλία ο ΣΦΕΕ επενδύει στην υγεία, την κοινωνία, την ανάπτυξη και κυρίως σ’ ένα ευοίωνο μέλλον. Το ταξίδι του "προΣfΕΕρουμε" στη Ρόδο είναι μόνο η αρχή. Με προσήλωση στις αξίες του ΣΦΕΕ και του ΕΕΣ, οι οποίες συνδράμουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η αποστολή μας θα συναντήσει πλήθος πολιτών ανά την Ελλάδα, ενώ είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και τον δεύτερο σταθμό δράσης της κοινωνικής πρωτοβουλίας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Φλώρινας».

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και σημείωσε: «Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον ΣΦΕΕ για ένα τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό έργο. Από την πρώτη κιόλας στιγμή αγκαλιάσαμε το όραμα της κοινωνικής πρωτοβουλίας "προΣfΕΕρουμε", ενώ είμαστε σίγουροι ότι το σημερινό ταξίδι είναι μόνο η αρχή για να προσφέρουμε ανακούφιση, αλλά και ουσιώδη βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη. Άλλωστε, οι αυξανόμενες κοινωνικές απαιτήσεις και προκλήσεις, υπαγορεύουν την αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων μας και την ανάληψη καινοτόμων, στοχευμένων δράσεων οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα το σύγχρονο, αλληλέγγυο, κοινωνικό προφίλ του ΕΕΣ».