Νεκρή 30χρονη Γαλλίδα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας

Τραγωδία με νεαρή γυναίκα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο…

Στα 4,8 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 9μηνο 2018

Στα ύψη εκτοξεύθηκε στο 9μηνο Ιανουαρίου –…

Δίκη για το θάνατο του Μπακαρί Χέντερσον: «Τον είχαν κάνει σάκο του μποξ»

Συνεχίζεται η δίκη για το θάνατο του…

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Τσίπρα την Τρίτη (16/10)

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα,…

Ιδού η «συμμορία» του Βίκτωρα Ρέστη - Καταπέλτης το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

Βίκτωρας Ρέστης | Ειδήσεις: Ένας αξιωματικός που…

Δρομοκαΐτειο: Ασθενής με HIV δάγκωσε νοσηλευτή

Δρομοκαΐτειο: Ασθενής με HIV δάγκωσε νοσηλευτή

Εκρηκτικό μείγμα εξαντλητικού εργασιακού «Γολγοθά» και έντονα διεγερτικών και παραβατικών νοσηλευόμενων, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Επίθεση από οροθετική νοσηλευόμενη, δέχτηκε νοσηλευτής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», πριν από μερικές ημέρες. Ο νοσηλευτής ακολουθεί την προβλεπόμενη προληπτική αγωγή, ωστόσο το Σωματείο των εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου επισημαίνει τον κίνδυνο να προσβληθεί από τον ιό HIV.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο περιστατικό το οποίο καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων. «Η υποστελέχωση και η εντατικοποίηση της εργασίας στο Ψ.Ν.Α "Δρομοκαϊτειο" έχει επισημανθεί και καταγγελθεί από τους εργαζόμενους πολλές φορές. Η τεράστια αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών υγείας έχει οδηγήσει το ελάχιστο προσωπικό που συνεχίζει να υπηρετεί στο Νοσοκομείο στα όρια της ψυχικής και σωματικής εξάντλησης. Πέραν όμως του καθημερινού εξαντλητικού εργασιακού γογλγοθά καλείται να αντιμετωπίσει και τη βία, λεκτική και σωματική, από τους νοσηλευόμενους στο Ψ.Ν.Α "Δρομοκαϊτειο". Ένα εκρηκτικό μείγμα νοσηλευομένων που αποτελείται από έντονα διεγερτικούς, παραβατικούς ασθενείς, χρήστες τοξικών ουσιών και προβαίνουν λόγω της ψυχικής τους κατάστασης σε πράξεις βίας καθημερινώς έναντι των εργαζομένων» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Το Σωματείο των εργαζομένων καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να θωρακίσει το Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Επίσης, «αντί να προγραμματίζει κλείσιμο- συρρίκνωση του Ψ.Ν.Α "Δρομοκαϊτειο", να δώσει λύσεις στα προβλήματα που χρονίζουν».

Για τα παραπάνω ζητήματα, οι εργαζόμενοι του Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» θα συγκεντρωθούν την Τρίτη (12/06/2018), στις 09:00, έξω από τη Βουλή.