Κακός χαμός στη Βουλή: «Σκάσε ρε τσόκαρο!» - «Κάτσε κάτω ρε γελοίε!»

Προϋπολογισμός | Ειδήσεις: Άγρια αντιπαράθεση με αγοραίες…

Κυβερνητικές πηγές: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας

Ικανοποίηση εκφράζουν την Τετάρτη (12/12/2018) κυβερνητικές πηγές…

Άγρια κόντρα - Μαξίμου: «Θρασύδειλος ο Μητσοτάκης» - ΝΔ: «Ο πανικός σας προκαλεί θυμηδία»

Νέα σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας…

Κοινωνικό μέρισμα 2018 - Ανατροπή στις ημερομηνίες πληρωμών: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Κοινωνικό μέρισμα: Λίγο νωρίτερα η πρώτη πληρωμή…

Εντόπισαν τον κρατούμενο που βιντεοσκόπησε τον ξυλοδαρμό του 19χρονου - 12 οι κατηγορούμενοι

Στην Εισαγγελία υπεβλήθη η δικογραφία που σχηματίστηκε…

Δρομοκαΐτειο: Ασθενής με HIV δάγκωσε νοσηλευτή

Δρομοκαΐτειο: Ασθενής με HIV δάγκωσε νοσηλευτή

Εκρηκτικό μείγμα εξαντλητικού εργασιακού «Γολγοθά» και έντονα διεγερτικών και παραβατικών νοσηλευόμενων, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Επίθεση από οροθετική νοσηλευόμενη, δέχτηκε νοσηλευτής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», πριν από μερικές ημέρες. Ο νοσηλευτής ακολουθεί την προβλεπόμενη προληπτική αγωγή, ωστόσο το Σωματείο των εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου επισημαίνει τον κίνδυνο να προσβληθεί από τον ιό HIV.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο περιστατικό το οποίο καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων. «Η υποστελέχωση και η εντατικοποίηση της εργασίας στο Ψ.Ν.Α "Δρομοκαϊτειο" έχει επισημανθεί και καταγγελθεί από τους εργαζόμενους πολλές φορές. Η τεράστια αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών υγείας έχει οδηγήσει το ελάχιστο προσωπικό που συνεχίζει να υπηρετεί στο Νοσοκομείο στα όρια της ψυχικής και σωματικής εξάντλησης. Πέραν όμως του καθημερινού εξαντλητικού εργασιακού γογλγοθά καλείται να αντιμετωπίσει και τη βία, λεκτική και σωματική, από τους νοσηλευόμενους στο Ψ.Ν.Α "Δρομοκαϊτειο". Ένα εκρηκτικό μείγμα νοσηλευομένων που αποτελείται από έντονα διεγερτικούς, παραβατικούς ασθενείς, χρήστες τοξικών ουσιών και προβαίνουν λόγω της ψυχικής τους κατάστασης σε πράξεις βίας καθημερινώς έναντι των εργαζομένων» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Το Σωματείο των εργαζομένων καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να θωρακίσει το Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Επίσης, «αντί να προγραμματίζει κλείσιμο- συρρίκνωση του Ψ.Ν.Α "Δρομοκαϊτειο", να δώσει λύσεις στα προβλήματα που χρονίζουν».

Για τα παραπάνω ζητήματα, οι εργαζόμενοι του Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» θα συγκεντρωθούν την Τρίτη (12/06/2018), στις 09:00, έξω από τη Βουλή.