ΥΓΕΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού
INTIME NEWS

Τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εξαιρετικού επιστήμονα και πολιτικού Δημήτρη Κρεμαστινού, εκφράζουν ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

«Με το υψηλό ήθος και την εντιμότητα που τον διέκρινε υπηρέτησε την ιατρική επιστήμη, την κοινωνία και την πατρίδα. Με τη συνεπή πορεία του στην πολιτική και την ακέραιη προσωπικότητά του, πρόσφερε τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στη θωράκιση του κύρους και της αξιοπρέπειας του Έλληνα γιατρού και την προστασία του ασθενή. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του στον ιατρικό και κοινωνικό χώρο. Έχει όμως αφήσει παρακαταθήκη ένα σημαντικό επιστημονικό και κοινωνικό έργο» αναφέρει ο ΙΣΑ στο μήνυμά του.

Ο Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Δωδεκανήσου, Διευθυντής του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, Εκλεγμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, τ. Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, τ. Διευθυντής Καρδιολογικών Κλινικών των νοσοκομείων Γεννηματά, Ωνασείου και Αττικού.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το πρωί της Παρασκευής (08/05/2020), μετά από μάχη με τον κορονοϊό. Η κηδεία του μάλλον θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στη Ρόδο, όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός λόγω της πολύχρονης πολιτικής δραστηριότητας και της κοινωνικής προσφοράς του.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις