ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να εντάξετε τα σύκα στη διατροφή σας

Γιατί πρέπει να εντάξετε τα σύκα στη διατροφή σας
pexels.com

Ποια είναι τα οφέλη;

Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και βιταμίνες A, Β1 και Β2, καθιστούν τα σύκα μία πολύ υγιεινή και ωφέλιμα τροφή για τα μικρά και μεγάλα παιδιά.

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη τους;

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών, για αυτό και η επαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη ήδη από την νηπιακή ηλικία. Τα σύκα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι ένα ιδανικό σνακ ανάμεσα στα κυρίως γεύματα της ημέρας.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, τα σύκα είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών όπως είναι το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Τα θρεπτικά αυτά συστατικά είναι αναγκαία για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Προστατεύουν από τα κρυολογήματα

Η κατανάλωση σύκων συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και θωρακίζει τον οργανισμό για τον χειμώνα που ακολουθεί.

Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών

Ο καρπός του σύκου όπως και τα εκχυλίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία περισσότερων από 40 τύπων παθήσεων του πεπτικών, γαστρεντερικού και αναπνευστικού συστήματος του σώματος.

Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα είναι αρκετά συνήθης στην παιδική ηλικία και τα σύκα είναι ανάμεσα στις πολλές τροφές που την καταπολεμούν λόγω στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες.