ΥΓΕΙΑ

Βάζουν μαλλιά λόγω lockdown!

Βάζουν μαλλιά λόγω lockdown!

Οι άντρες δεν φοβούνται τον Covid αλλά την τριχόπτωση. Γιατί κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών εν μέσω καραντίνας.

Αλλαγές στις συνήθειες και στις προτεραιότητες χιλιάδων ανδρών φαίνεται πως έχει φέρει το lock down αφού πλέον, ολοένα και πιο πολλοί αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στον εαυτό τους, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την ψυχολογία αλλά και την εξωτερική τους εμφάνιση.

Την ώρα που ο καθολικός περιορισμός μέτρων βρίσκεται σε πλήρη ισχύ και ενώ ολόκληρη η χώρα εξακολουθεί να είναι στα κόκκινα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκμεταλλεύονται την πρωτόγνωρη κατάσταση δημιουργικά και προς όφελος τους, βελτιώνοντας τη φυσική τους κατάσταση και φρεσκάροντας την εικόνα τους.

Και αν το πρώτο lock down της περασμένης Άνοιξης ήταν μια καλή αφορμή να γνωρίσουν και να μυηθούν στην- μέχρι πρόσφατα άγνωστη για αυτούς- σωματική άσκηση, το τωρινό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προχωρήσουν σε ακόμη πιο δραστικές κινήσεις, όπως η θεραπεία της τριχόπτωσης τους μέσω της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε πρόσφατη μελέτη Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στους New York Times, το άγχος της πανδημίας επηρεάζει καταλυτικά την υγεία των μαλλιών καθώς τους τελευταίους μήνες, έχει διαπιστωθεί πολύ μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που χάνουν αφύσικες ποσότητες τριχών, με το ποσοστό αυτό να είναι ακόμη υψηλότερο στην κατηγορία όσων νόσησαν από Covid και τελικά ανάρρωσαν.

Την ίδια στιγμή, στη χώρα μας, εκατοντάδες άνδρες προχωρούν σε μεταμοσχεύσεις μαλλιών, προκειμένου να καταπολεμήσουν την τριχόπτωση και παράλληλα, να μειώσουν το πανδημικό στρες, βελτιώνοντας την εμφάνιση αλλά και την ψυχολογία τους.

Αυτό άλλωστε μαρτυρούν τα στοιχεία από τα κέντρα θεραπείας τριχόπτωσης που εν μέσω καραντίνας, εξακολουθούν να εκτελούν δεκάδες περιστατικά σε καθημερινή βάση, ακολουθώντας εξαιρετικά αυστηρά πρωτόκολλα που διασφαλίζουν την ασφάλεια των ασθενών τους.

Φωτό: Απίστευτο και όμως πραγματικό αποτέλεσμα μεταμόσχευσης μαλλιών.

Μεταμόσχευση μαλλιών εν μέσω lock down: Τι λένε οι ειδικοί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ειδικοί του DHI Global Medical Group, του μεγαλύτερου ιατρικού οργανισμού για την διάγνωση και θεραπεία της τριχόπτωσης, το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότεροι άνδρες προχωρούν σε μεταμόσχευση μαλλιών, εκμεταλλευόμενοι το lock down. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

«Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά τα περιοριστικά μέτρα και το καθεστώς της τηλεργασίας, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για όσους θέλουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών. Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον, έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο σε σχέση με πριν και κυρίως, δεν χρειάζεται να πάνε στον φυσικό χώρο εργασίας τους αμέσως μετά τη συνεδρία» αναφέρει στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της DHI Αθήνας, Γιώργος Στάθης που εξηγεί: «Σήμερα, η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια πολύ απλή και προσιτή διαδικασία, που εκτελείται από έμπειρους γιατρούς και προσφέρει εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα. Η μεγαλύτερη ανησυχία των ασθενών είναι να μην γίνει αντιληπτό στους συναδέλφους και στους γνωστούς τους. Αυτή την περίοδο, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα αφού πολλοί πλέον εργάζονται από το σπίτι τους. Έτσι, το μόνο που χρειάζονται είναι μια ημέρα άδεια από την εργασία τους. Φαίνεται πως πολλοί εκμεταλλεύονται αυτή την συγκυρία και κάνουν πράξη κάτι που είχαν στο μυαλό τους εδώ και πολύ καιρό».

Φωτό: Πριν και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Πρώτα η ασφάλεια

Μια απλή επίσκεψη για δωρεάν διάγνωση της τριχόπτωσης, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουν θεσπιστεί λόγω της πανδημίας του Covid. Πλέον, η είσοδος στο κέντρο της DHI συνοδεύεται από θερμομέτρηση ενώ η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τα αντισηπτικά, τα ειδικά ποδονάρια αλλά ακόμη και οι ειδικές στολές μιας χρήσης, συνθέτουν το σκηνικό που συναντούν οι ασθενείς όταν εισέρχονται στο κτήριο.

«Η αλήθεια είναι πως για εμάς, η ασφάλεια των ασθενών αλλά και του προσωπικού μας, αποτελούσε πάντα απόλυτη προτεραιότητα. Άλλωστε, είμαστε ο πρώτος ιατρικός οργανισμός στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών που έχει θεσπίσει αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας, σε όλους τους τομείς και σε κάθε στάδιο της διαγνωστικής ή θεραπευτικής διαδικασίας. Ασφαλώς, πλέον έχουμε λάβει ακόμη περισσότερα μέτρα που διασφαλίζουν την ασφάλεια και την προστασία όσων μας επισκέπτονται» δηλώνει ο διευθυντής της DHI Αθήνας που μας αποκαλύπτει ότι πλέον και λόγω των περιοριστικών μέτρων, εκτελούνται ακόμη και online δωρεάν εκτιμήσεις τριχόπτωσης, οι οποίες πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω skype, whats app και άλλων δημοφιλών εφαρμογών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες τριχόπτωσης, οι ενδιαφερόμενοι θα ήταν καλό να επικοινωνήσουν απευθείας με τους ειδικούς της DHI Αθήνας καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο (τηλ. 210 9211630), στέλνοντας email στο info@dhiglobal.com ή μέσω του www.dhi.gr