ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός – ECDC: Βελτιωμένη η εικόνα στην Ελλάδα – Κάτω από 4% η θετικότητα

Κορονοϊός – ECDC: Βελτιωμένη η εικόνα στην Ελλάδα – Κάτω από 4% η θετικότητα
ecdc.europa.eu

Σύμφωνα με τους εβδομαδιαίους δείκτες του ECDC ο ρυθμός θετικότητας και κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Εμφανώς καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η Ελλάδα, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα αλλά και με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ό,τι έχει να κάνει με τη θετικότητα αλλά και τη διασπορά του κορονοϊού.

Στα δεδομένα που δημοσιεύει σε εβδομαδιαία βάση το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) φαίνεται πως η χώρα μας έχει παρουσιάσει βελτίωση και είναι σε καλύτερη μοίρα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα δεδομένα ανανεώθηκαν μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου και σε αυτά η Ελλάδα είναι σε κάποιες περιοχές κίτρινη και σε κάποιες πράσινη, σε ό,τι έχει να κάνει με τον ρυθμό μετάδοσης του ιού σε σχέση με τα τεστ που γίνονται.

Ο δείκτης θετικότητας δείχνει να έχει πέσει κάτω από το 4%, αν και την Πέμπτη (07.01) ήταν στο 5,86%, ενώ σε ό,τι αφορά τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού υπάρχουν περιοχές της χώρας που είναι κίτρινες και άλλες που είναι πορτοκαλί, δείχνοντας πως ακόμα υπάρχει ζήτημα…

Οι χάρτες που δημοσίευσε το ECDC

Χάρτης μεταδοτικότητας, τεστ και θετικότητας επί των τεστ μέχρι τις 7 ΙανουαρίουECDC
Χάρτης κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμούECDC
Χάρτης τεστ ανά 100.000 πληθυσμού ως τις 7 ΙανουαρίουECDC
Χάρτης θετικότητας ως τις 7 ΙανουαρίουECDC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις «κόκκινες» περιοχές εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι