ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους ιδιώτες γιατρούς

Εμβόλιο κορονοϊού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους ιδιώτες γιατρούς
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη (13/01/2021) ο εμβολιασμός των υγειονομικών οι οποίοι εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές. Παράλληλα, οι ιδιώτες γιατροί μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δικαίωση των προσπαθειών του να ενταχθούν οι ιδιώτες γιατροί στις ομάδες προτεραιότητας, για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ξεκινά από την Τετάρτη (13/01/2021) ο εμβολιασμός των υγειονομικών που εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές. Όσοι εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές, στις οποίες δεν έχουν αναπτυχθεί εμβολιαστικά κέντρα, μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, στα εμβολιαστικά κέντρα του ΕΣΥ. Επίσης, οι ιδιώτες γιατροί μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Ο ΙΣΑ προτίθεται να διαθέσει τρία εμβολιαστικά κέντρα, όταν υπάρξει διαθεσιμότητα εμβολίων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης. «Η θωράκιση των ιδιωτών ιατρών έναντι του ιού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που είναι καθοριστικός πυλώνας στην αναχαίτηση της πανδημίας» τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητη η τραγωδία στο τροχαίο στην Κρήτη: Ο σύζυγος της 37χρονης αστυνομικού άκουσε τη σύγκρουση