ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Οι εμβολιασμοί γίνονται οργανωμένα, με σεβασμό στον πολίτη – Εξασφαλίσαμε τη δεύτερη δόση

Κικίλιας: Οι εμβολιασμοί γίνονται οργανωμένα, με σεβασμό στον πολίτη – Εξασφαλίσαμε τη δεύτερη δόση
«Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ευχαριστημένους πολίτες» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας
ΥΠ.ΥΓ

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας και στο Κέντρο Υγείας Πατησίων πραγματοποίησε την Τρίτη (26/01/2021), ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Στάθη.

Οι δύο μονάδες λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία».

«Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ευχαριστημένους πολίτες, γιατί το κύριο νόημα της υπηρεσίας του Ε.Σ.Υ. στην Πρωτοβάθμια και στα Νοσοκομεία είναι να εξυπηρετούμε τους πολίτες, κυρίως αυτούς που δε μπορούν και δεν έχουν. Ειδικά στο κομμάτι του εμβολιασμού, που αποτελεί την ελπίδα μας για το αύριο σε ό,τι έχει να κάνει με την πανδημία, την αρχή του τέλους αυτής της τεράστιας κρίσης Δημόσιας Υγείας που ζούμε, χαίρομαι που η στρατηγική μας υλοποιείται. Μια στρατηγική που είναι λελογισμένη σε ό,τι έχει να κάνει με το πώς εμβολιάζουμε, οργανωμένα, δομημένα, με σεβασμό στον πολίτη, με εξασφάλιση της δεύτερης δόσης για τον καθένα και την καθεμία από τους πολίτες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας.

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για ένα τεράστιο υγειονομικό και επιχειρησιακό σχέδιο, «που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα και που χαίρομαι πάρα πολύ και χαιρόμαστε ως οργανωμένη Πολιτεία που το βλέπουμε να υλοποιείται». Για το σχέδιο αυτό, ο κ. Θεμιστοκλέους πρόσθεσε πως οι δύο του άξονες είναι η ασφάλεια στη διανομή και στη διενέργεια του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού και η μείωση της ταλαιπωρίας και η εξυπηρέτηση του κοινού.

«Αυτό που έχω να πω για τη Μονάδα μας και για όλες τις Μονάδες και όλα τα Κέντρα Υγείας που παρακολουθώ και βλέπω, είναι ότι δίνουμε τη μάχη μας κάθε μέρα για το στόχο που βάζουμε και νομίζω ότι έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα. Έτσι λοιπόν και σήμερα, μπροστά στον εμβολιασμό, που είναι κάτι πρωτόγνωρο να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος, όλη η Ελλάδα, όλη η Αθήνα, όλα τα κέντρα, όλοι μας, νομίζω ότι δίνουμε τέτοιον αγώνα καθημερινά, με αυταπάρνηση όλοι οι εργαζόμενοι εδώ, από την καθαρίστρια μέχρι τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και το παραϊατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να είμαστε εντάξει, να φτάνουμε το στόχο μας, ακόμα και να τον προσπεράσουμε» δήλωσε από την πλευρά της η διευθύντρια του ΚΥ Αλεξάνδρας, Κυριακή Ζαμάγια.

«Η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική» τόνισε, τέλος, ο υπουργός Υγείας και στο πρόσωπο της διευθύντριας του ΚΥ Αλεξάνδρας συνεχάρη όλο το προσωπικό, ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, εργαζομένους, «που με αυταπάρνηση κάνουν τη δουλειά τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Έχουμε ενδείξεις για ύπαρξη της μετάλλαξης του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα