ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Όσοι φορούν γυαλιά έχουν έως τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν

Κορονοϊός: Όσοι φορούν γυαλιά έχουν έως τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν
AP

Καλά νέα από έρευνα για τον κορονοϊό καθώς δείχνει ότι όσοι φορούν γυαλιά έχουν έως και τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές στην Ινδία που μελέτησαν 304 περιπτώσεις ατόμων ηλικίας 10 έως 80 ετών με συμπτώματα κορονοϊού αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι διοπτροφόροι τρίβουν λιγότερο τα μάτια τους.

«Η έρευνα έδειξε ότι ο κίνδυνος νόσησης με κορονοϊό είναι περίπου 2 έως 3 φορές μικρότερος για όσους φορούν γυαλιά σε σχέση με όσους δεν φορούν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης του Telegraph.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο μέσος άνθρωπος έχει καταγραφεί ότι αγγίζει το πρόσωπό του περίπου 23 φορές την ώρα και ειδικά τα μάτια του τρεις φορές την ώρα.

Η μακροχρόνια χρήση γυαλιών (πάνω από 8 ώρες την ημέρα) μπορεί να αποτρέψει την επαφή με τα μάτια και το τρίψιμό τους, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Σε έρευνα που διεξήχθη στην Κίνα το 2020 βρέθηκε ότι όσοι φορούν γυαλιά έχουν πέντε φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν με κορονοϊό.

Όπως έγραφαν τότε οι κινέζοι ερευνητές «τα μάτια θεωρούνται ένα σημαντικό "κανάλι" εισόδου του κορονοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Το 24ωρο που καθόρισε τις εξελίξεις - Δεύτερη νύχτα στο κελί της ΓΑΔΑ