ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση την Τετάρτη (11/8) και την Πέμπτη (12/8)

ΚΑΙΡΟΣ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βάσει των μετεωρολογικών προγνώσεων της ΕΜΥ και των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύσταση σε άτομα αυξημένου κινδύνου απευθύνει το υπουργείο Υγείας, να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις της ΕΜΥ και τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) στο δίκτυο των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του λεκανοπεδίου Αθηνών που λειτουργεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκτιμάται ότι, οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις ΑΣ10 σήμερα, Τετάρτη (11/08/2021) και αύριο, Πέμπτη (12/08/2021) θα κυμανθούν σε μέτρια επίπεδα (51- 75 μg/m3).

Για τους λόγους αυτούς, το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει την εγκύκλιο με τις συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας ανάλογα με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) και συγκεκριμένα προς τα άτομα αυξημένου κινδύνου, για 24 ώρες.

"Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα, ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους" αναφέρει η σύσταση του υπουργείου Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρωχημένο σύστημα αντιμετώπισης πυρκαγιών, η συγγνώμη και τα ερωτήματα για την πρόληψη