ΥΓΕΙΑ

Μονοκλωνικά αντισώματα: Πολάκης προς Πλεύρη - Η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε καμία διεθνή προσπάθεια

ΠΟΛΑΚΗΣ
Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
INTIME NEWS

Μέσω facebook για μία ακόμη φορά, παρενέβη ο Παύλος Πολάκης στη δημόσια συζήτηση για τη χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του κορονοϊού. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έσπευσε να απαντήσει στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος κατηγόρησε χθες (23/09/2021) τον ΣΥΡΙΖΑ για καιροσκοπισμό και επιπολαιότητα στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, «η Ελλάδα δεν παρακολουθεί, ούτε συμμετέχει σε καμία διεθνή προσπάθεια. Απλά κάνει ό,τι της λένε, ως φτωχός συγγενής στην Ε.Ε. Η Γερμανία, η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και προσφάτως η Αγγλία, προμηθεύτηκαν αυτοτελώς και μόνες τους, χωρίς να περιμένουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεγάλες ποσότητες μονοκλωνικών αντισωμάτων για τους πολίτες των χωρών τους, αμέσως μόλις ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2021!».

Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας επικαλείται μελέτες, που έχουν δημοσιευθεί από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2021 και δείχνουν «ο συνδυασμός αντισωμάτων που παρήγαγαν (τρεις μάλιστα εταιρείες: Regeneron, Lilly, Glaxo) είναι δραστικός απέναντι σε όλες τις υπάρχουσες παραλλαγές και της Δέλτα συμπεριλαμβανομένης».

Ο Παύλος Πολάκης σημειώνει ότι πρέπει «να χορηγούνται τα φάρμακα νωρίς στην πορεία της νόσου (μέχρι την 7η-8η ημέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων), σε αυτούς που έχουν τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν βαριά. Ακριβώς για να μην εξελιχθεί η νόσος τους και «φρακάρει» το σύστημα το σύστημα στις κλινικές Covid και κυρίως στις ΜΕΘ (δηλ. σε ηλικιωμένους, έχοντες συνυπάρχοντα χρόνια νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένους, με κακοήθειες και ευπαθείς ομάδες)».

Επίσης, ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τη νυν και την προηγούμενη, να απολογηθεί «γιατί το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 δεν απαντήσατε ποτέ σε επιστολή της εταιρείας Lilly προς το Υπουργείο, με το ερώτημα να δεσμεύσουν 1.000-2.000 δόσεις το μήνα για τις ανάγκες της χώρας μας! Επιστολή που αποκρύψατε και που, επαναλαμβάνω, δεν απαντήθηκε ποτέ».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «έχουμε ήδη φτάσει τη Σουηδία σε νεκρούς και δυστυχώς σε 5-7 μέρες θα την ξεπεράσουμε... Η Σουηδία με ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα και ίδια περίπου εμβολιαστική κάλυψη, έχει καταφέρει από τον Φεβρουάριο να "επιπεδώσει" τους θανάτους, ενώ η δική μας καμπύλη συνεχώς αυξομειώνεται. Η Σουηδία, η οποία δεν είχε ποτέ lockdown -σε αντίθεση με την Ελλάδα που είχε το πιο μακρόχρονο στην Ευρώπη- χορηγεί παράλληλα με τα εμβόλια και τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα, από τις αρχές Μαρτίου όπως και πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ξύπνησε» ο 6χρονος Φώτης: Τα δάκρυά του και το πρώτο που ζήτησε από τους γιατρούς

Linda Evangelista: Στο πλευρό της διάσημα μοντέλα μετά την παραμόρφωσή της - Μπράβο για το κουράγιο

Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Γούναρης