ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός – Επικεφαλής BioNTech: Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε τρίτη δόση εμβολίου

Κορονοϊός – Επικεφαλής BioNTech: Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε τρίτη δόση εμβολίου

Αβεβαιότητα και αγωνία επικρατεί στους πολίτες για την νέα έξαρση της πανδημίας στην πατρίδα μας, με την κυβέρνηση να θέτει νέα μέτρα για τον περιορισμό των μη εμβολιασμένων.

Ανάλογη ανησυχία επικρατεί και σε άλλες χώρες, την ώρα που οι επιστήμονες διαμηνύουν πως οι δύο δόσεις εμβολίου δεν επαρκούν και απαιτείται «αναμνηστική» Τρίτη δόση.

Ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, Ουγούρ Σαχίν, που συνεργάζεται με την Pfizer για την παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19, μίλησε στην εφημερίδα «Bild» για την τρίτη δόση του εμβολίου, εξηγώντας για ποιους λόγους είναι τόσο σημαντική.

«Περίπου επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, μπορούμε να νοσήσουμε από κορονοϊό», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου έρχεται να καλύψει το κενό και μάλιστα είναι αποτελεσματική κατά της μετάλλαξης «Δέλτα».

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της BioNTech έρχονται την ώρα που ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer, με τον οποίο συνεργάζεται για την παρασκευή εμβολίου κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμο το χάπι κατά του κορονοϊού.

Σχολιάζοντας τα πορίσματα των κλινικών δοκιμών, ο διευθυντής της BioNTech υποστήριξε πως, όταν κάποιος μολυνθεί από κορονοϊό και είναι πλήρως εμβολιασμένος, δεν θα νοσήσει σοβαρά. «Διαθέτουμε δεδομένα μελέτης που δείχνουν ότι μία αναμνηστική δόση αποκαθιστά την προστασία του εμβολιασμού. Κι αυτό ισχύει και για την μετάλλαξη του ιού «Δέλτα». Για το λόγο αυτό, πρέπει οι ηλικιωμένοι να κάνουν επειγόντως την αναμνηστική δόση, έξι μήνες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου.
Στη χώρα όπου εδρεύει η BioNTech, οι ανεμβολίαστοι εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία των ασθενών με κορονοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Τούνη: Απάντησε για την οικειοθελή της αποχώρηση από το «J2US» και τις φήμες περί εγκυμοσύνης

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο και με βίασε» - Σοκάρουν οι καταθέσεις κατά γνωστού ηθοποιού

Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Αττική; Τέσσερις σεισμολόγοι απαντούν στο Newsbomb.gr