ΥΓΕΙΑ

ΔΕΘ 2022: Πορεία υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη

πορεία
Δέκα χιλιάδες λιγότερο προσωπικό στα νοσοκομεία σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ
INTIME NEWS

Με κεντρικό σύνθημα «δώστε λεφτά για την Υγεία», υγειονομικοί από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας. 

Με αφορμή τα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει ότι «η Δημόσια Υγεία και Πρόνοια να συνεχίζει να νοσεί βαριά εν μέσω πανδημίας από τις χρόνιες ασθένειες της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Χρόνιες παθογένειες που δεν αντιμετωπίζονται και επιβαρύνουν κάθε ημέρα και πιο πολύ τη λειτουργία των νοσοκομείων, των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης, του ΕΚΑΒ, των προνοιακών μονάδων».

«Το λιγοστό προσωπικό ταλαιπωρείται αφάνταστα με συνεχείς μετακινήσεις, περικοπή αδειών, ρεπό. Έχει ξεπεράσει τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης, ευρισκόμενο νυχθημερόν στα Νοσοκομεία. Εργαζόμαστε εφέτος το Σεπτέμβριο με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι το Σεπτέμβριο» προσθέτει η Ομοσπονδία.

Η πορεία των υγειονομικών ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου στις οκτώ το πρωί είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι υγειονομικοί πέρασαν από το Θεαγένειο και το ΑΧΕΠΑ, ενώ στο ύψος του Συντριβανιού στην Εγνατία ενώθηκαν μαζί τους και ακολούθησαν συνάδελφοί τους από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος».

Η πορεία, στην οποία συμμετείχε το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, κινήθηκε στο κέντρο της πόλης και μέσω της πλατείας Αντιγονιδών και ολοκληρώθηκε έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Αιτήματα των υγειονομικών είναι η αύξηση των αποδοχών, η ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, μόνιμες προσλήψεις, άρση των αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση των επικουρικών, μεταξύ άλλων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις