ΥΓΕΙΑ

Γεωργιάδης: «Κλειδί» η Σύρος για τις διακομιδές ασθενών από τα νησιά

αεροδιακομιδή
INTIME NEWS (αρχείου)

Η δημιουργία βάσεων πρωτογενούς διάσωσης και αεροδιακομιδών περιλαμβάνεται στο σχέδιο δράσης του υπουργείου Υγείας για το 2024. 

Η υποστήριξη των αεροδιακομιδών σε όλη την επικράτεια, με στόχο την αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών για λήψη της απαραίτητης φροντίδας είναι ένα από τα έργα προς υλοποίηση, που περιλαμβάνονται στο σχέδιο δράσης του υπουργείου Υγείας για το 2024. Το έργο εντάσσεται στην αναδιαμόρφωση και ενίσχυση της λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Στο πρόβλημα της διακομιδής ασθενών από τα νησιά αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον Real FM, τη Δευτέρα (22/01/2024).

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι έχει σκοπό να πάει στη Σύρο «γιατί είναι ένα νησί "κλειδί" και θέλω να δω τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να μη χρειάζεται να στέλνονται όλα τα περιστατικά κατευθείαν στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το υπουργείο Υγείας είναι σε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας «για να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».

Αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα μεταφοράς φαρμάκων μέσω drones, που είχε εφαρμοστεί πιλοτικά σε κάποια νησιά του Αιγαίου. «Θέλω να επεκτείνω το πρόγραμμα, γιατί αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ και να μειώσουμε το κόστος και να έχουμε πιο εύκολη πρόσβαση των ανθρώπων σε υπηρεσίες Υγείας» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικές ειδήσεις