ΥΓΕΙΑ

Οι δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς ανά νοσοκομείο

Οι δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς ανά νοσοκομείο

Τις δραματικές ελλείψεις γιατρών σε πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας, έχει καταγράψει η ΟΕΝΓΕ, η οποία καλεί τους συναδέλφους της να κάνουν αντίστοιχη αποτύπωση στα νοσοκομεία που υπηρετούν, προκειμένου να διαμορφωθεί μία συνολική εικόνα για τα δημόσια νοσοκομεία.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα « με βάση τους υπάρχοντες οργανισμούς των νοσοκομείων και όχι τη τελική εικόνα που πρέπει να περιγράφει ένας άρτιος Υγειονομικός Χάρτης, λείπουν σήμερα άνω των 6.000 γιατρών ΕΣΥ, πρόβλημα που αποτελεί υγειονομική βόμβα».

Συγκεκριμένα, τα κενά έχουν ως εξής:

Γ.Ν. ΒΕΡΟΙΑΣ: λόγω υποστελέχωσης κλείνουν τα προγράμματα εφημεριών της Χειρουργικής, της Γυναικολογικής, της Ορθοπεδικής Κλινικής. Ελάχιστος είναι ο αριθμός των Αναισθησιολόγων.

Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Η Ορθοπεδική Κλινική διακόπτει το πρόγραμμα εφημεριών. Κενά έχουν η Παιδιατρική, η Οφθαλμολογική, η Γυναικολογική, η Καρδιολογική, η ΩΡΛ Κλινική, το Νεφρολογικό Τμήμα, το Μικροβιολογικό και η Αιμοδοσία.

Γ.Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Έκλεισαν η Γαστρεντερολογική και Οφθαλμολογική Κλινική, έμειναν με έναν γιατρό η ΩΡΛ, το Ογκολογικό και Αιματολογικό Τμήμα

Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: κινδυνεύουν να κλείσουν άμεσα η Παιδιατρική και Γυναικολογική Κλινική

Π.Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Η Αγγειοχειρουργική Κλινική δεν μπορεί να καλύψει όλο το πρόγραμμα εφημεριών της, κενά έχουν και τα Τμήματα Ογκολογικό, Ακτινοθεραπευτικό και Πυρηνικής Ιατρικής

Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Με έναν γιατρό έμειναν η Ουρολογική και Οφθαλμολογική Κλινική, με δύο η Γυναικολογική, η ΩΡΛ, το Μικροβιολογικό, η Αιμοδοσία, και σε δύο μήνες και η Παιδιατρική Κλινική. Λόγω υποστελέχωσης δεν αναπτύχθηκαν οι προβλεπόμενες Κλινικές Πνευμονολογική, Νεφρολογική, Νευρολογική, Ψυχιατρική.

Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με 60 ασθενείς, έμεινε χωρίς Νεφρολόγο και αποσπάσθηκε για κάλυψη ο Διευθυντής της αντίστοιχης των Τρικάλων. Κενά παρουσιάζουν και η Παιδιατρική, η Γυναικολογική, η Οφθαλμολογική, η Ουρολογική, η ΩΡΛ Κλινική.

Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ: Με έναν γιατρό λειτουργούν η Αγγειοχειρουργική και Παιδοχειρουργική Κλινική, με κενά η Παιδιατρική, η Νεφρολογική, η Νευρολογική, η Θωρακοχειρουργική Κλινική

Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ: Κανείς πνευμονολόγος, κενά στη Χειρουργική, την Οφθαλμολογική, την Ουρολογική Κλινική και το Μικροβιολογικό Τμήμα.

Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Με δύο γιατρούς η Χειρουργική και Καρδιολογική Κλινική, με έναν η Ορθοπεδική και η ΩΡΛ.

Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ: Η Παθολογική Κλινική δανείζεται παθολόγους από το ΓΝ Γιαννιτσών για να καλύψει τις εφημερίες της.

Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Μόνον ένας παιδίατρος.

Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Κενά παρουσιάζουν η Ορθοπεδική, η Παιδιατρική, η Οφθαλμολογική Κλινική.

Γ.Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ: Η Παθολογική και Χειρουργική Κλινική απέμειναν με δύο γιατρούς.

Γ.Ν. ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Δεν υπάρχει Γαστρεντερολόγος, Νευρολόγος, Δερματολόγος, στη μονάδα τεχνητού νεφρού υπάρχει ένας μόνον νεφρολόγος, μεγάλα κενά στη Γυναικολογική – ΩΡΛ – Παιδιατρική – Ουρολογική - Κλινική, στο Αναισθησιολογικό, στη ΜΕΘ, στην Αιμοδοσία, υπάρχει μόνον ένας παιδοχειρουργός και ένας γναθοχειρουργός.

Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Το τμήμα επειγόντων περιστατικών λειτουργεί με έναν μόνον γιατρό, μεγάλα κενά στην Ουρολογική και Οφθαλμολογική Κλινική.

Γ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κανείς Ψυχίατρος, μεγάλα κενά στην Ορθοπεδική, την Οφθαλμολογική, την Ουρολογική, την ΩΡΛ Κλινική.

Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ: Με έναν καρδιολόγο και έναν παιδίατρο.

Γ.Ν. ΛΗΜΝΟΥ: Μ έναν παθολόγο, έναν χειρουργό, έναν ακτινολόγο, έναν νεφρολόγο και έναν γυναικολόγο.

Στη ΓΑΥΔΟ, δεν υπάρχει κανείς γιατρός

ΜΗΛΟΣ: Δεν υπάρχουν Ακτινολόγος, Καρδιολόγος, Πνευμονολόγος, Μικροβιολόγος.

ΠΑΤΜΟΣ: Δεν υπάρχει Παιδίατρος.

ΝΑΞΟΣ: Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού χωρίς Νεφρολόγους.

ΠΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει Παιδίατρος.

Αντίστοιχα κενά υπάρχουν και στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Λήμνου, της Μυτιλήνης, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Καρύστου, των Κυθήρων, της Χίου, της Σύρου, της Λέρου, των Χανίων, των Σερρών, της Φλώρινας, της Αλεξανδρούπολης, της Ξάνθης, των Γρεβενών, της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Έδεσσας, της Δράμας, της Θήβας, της Χαλκίδας, της Καρύστου, της Κύμης, του Καρπενησίου, της Ιεράπετρας, της Νεάπολης, της Σητείας, της Πάτμου, της Τήνου, της Τζια, της Κώ, της Σκοπέλου, της Ικαρίας...

Πηγή: Onmed.gr