ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: «Χριστουγεννιάτικο» δέντρο με Άδωνι, χαρτονομίσματα και TEVA…

ΠΟΕΔΗΝ: «Χριστουγεννιάτικο» δέντρο με Άδωνι, χαρτονομίσματα και TEVA…

Την ώρα που ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντούσε το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.


Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αδυνατεί να δώσει λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει κατά κύριο λόγο ο ίδιος, στο μέτωπο της υγείας και έτσι κρίθηκε αναγκαία η παρέμβαση του πρωθυπουργού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς δεν παρενέβη ούτε στο μέτωπο της παιδείας παρόλο που και εκεί υπήρχαν διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις, γεγονός που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην υγεία, λόγω των χειρισμών του κ. Γεωργιάδη.

Όσο, λοιπόν, στο Μέγαρο Μαξίμου οι γιατροί έθεταν στον πρωθυπουργό όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία και περίθαλψη του ελληνικού λαού», οδηγοί νοσοκομειακών και εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο» διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Υγείας για την ενδεχόμενη μεταφορά τους στο ΕΚΑΒ οι πρώτοι και για την κινητικότητα στα ψυχιατρεία οι δεύτεροι.

Μάλιστα, έστησαν και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο, που παρουσιάζει γλαφυρά την άποψη των εργαζομένων για τον υπουργό Υγείας: αντί για χριστουγεννιάτικα στολίδια, στα κλαδιά του δέντρου υπήρχαν φωτογραφίες του κ. Γεωργιάδη, χαρτονομίσματα με το πρόσωπό του, αλλά και εικόνες με το λογότυπο της ισραηλινής φαρμακοβιομηχανίας γενόσημων TEVA, για τις πρακτικές δωροδοκίας της οποίας προς αξιωματούχους και για την αμφίβολη ποιότητα των σκευασμάτων της πολλά έχουν γραφτεί στο διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης:

«Αναξιόπιστα» στοιχεία του ΟΟΣΑ για τα φαρμακεία ξεσηκώνουν τον κλάδο

Τα «ευχαριστώ» του Άδωνη στην Τρόικα και τον Παπανδρέου που την έφερε

Ανεξέλεγκτα βάσει πρωτοκόλλου τα επικίνδυνα ισραηλινά φάρμακα στην ΕΕ

Ο Σόρος-μέτοχος της TEVA- πίσω από την τροπολογία για τα φάρμακα;