ΥΓΕΙΑ

200 νέοι διασώστες στο ΕΚΑΒ το 2014

200 νέοι διασώστες στο ΕΚΑΒ το 2014

Η παραλαβή ενός ασθενοφόρου το οποίο αποτελεί δωρεά- παρόντος του υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και του γενικού γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη- πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Μπέζας αφού ευχαρίστησε με θερμά λόγια τις δύο δωρήτριες εξέφρασε την ευχή η πράξη τους να βρει και άλλους μιμητές ειδικά στον τομέα της Υγείας και κυρίως αυτή τη περίοδο.

Παράλληλα, οι κ.κ. Μπέζας και Καλλίρης, παρέστησαν στην κοπή της Βασιλόπιτας στο ΕΚΑΒ.

Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας ο κ. Μπέζας βράβευσε τέσσερεις διασώστες που ολοκλήρωσαν την υπηρεσία τους ως μάχιμα πληρώματα ασθενοφόρων.

Ο κ. Μπέζας στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Το 2013 ήταν πολύ δύσκολη χρονιά και για το χώρο της Υγείας. Δεν δειλιάσαμε όμως και αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις που βρήκαμε μπροστά μας. Προχωρούμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την αναδιοργάνωση του συστήματος Υγείας, μια αναδιοργάνωση που θα οδηγήσει στη ριζική αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό κινούμαστε και στο ΕΚΑΒ. Γνωρίζετε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Διοίκηση για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός προμήθειας νέων ασθενοφόρων και να ανανεωθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ. Το 2014 θα προσληφθούν 200 νέοι διασώστες από τη Σχολή του ΕΚΑΒ μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επιπλέον, τα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή, σε ορισμένους νομούς της χώρας, του συντονισμού όλων των κινήσεων από το ΕΚΑΒ είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ο στόχος είναι να ενισχύσουμε τη συντονιστική αρμοδιότητα για τη συνολική διαχείριση των διακομιδών ασθενών (εναέριες και επίγειες διακομιδές) και να ενισχύσουμε επίσης την παροχή υπηρεσιών Υγείας σε πρώτο επίπεδο μέσω του ΕΚΑΒ καθώς και την πρόληψη. Το μεγάλο όμως κεφάλαιο του ΕΚΑΒ, είστε εσείς οι άνθρωποί του. Θέλω εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας να σας ευχαριστήσω για τον καθημερινό σας αγώνα, τις επιτυχίες σας στη διάσωση ανθρώπινων ζωών και για τον υψηλό αίσθημα καθήκοντος».

Πηγή: onmed.gr