ΥΓΕΙΑ

ΠΑΜΕ: Δραματικές οι συνέπειες στην Υγεία για ασθενείς-εργαζόμενους

ΠΑΜΕ: Δραματικές οι συνέπειες στην Υγεία για ασθενείς-εργαζόμενους

Μετά από 250 παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, που προχώρησε το προηγούμενο διάστημα και τα μαζικά συλλαλητήρια πριν από δύο περίπου εβδομάδες, το ΠΑΜΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για την Υγεία και διοργανώνει σήμερα, Τρίτη 18 Φλεβάρη, συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Υγείας.


«Ο νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που ψηφίστηκε στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα. Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα μας δυναμώνει. Ολοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία χαρακτηρίζει εγκληματική, καθώς τα κενά, τόσο στις δευτεροβάθμιες δομές όσο και στα Κέντρα Υγείας, είναι τεράστια με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους.

Χθες Δευτέρα, κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ σε πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ έγιναν σε Πειραιά, Νίκαια, Νέα Ιωνία, Κυψέλη, Αιγάλεω, Παγκράτι, Ζωγράφου, Καλλιθέα, Νέο Κόσμο, Ηλιούπολη, Πετρούπολη, Αγ. Αναργύρους, Περιστέρι, Ελευσίνα, Λαύριο κ.α., με αίτημα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας.