ΥΓΕΙΑ

Μείωση στο κονδύλι σίτισης του «Ιπποκρατείου»

Μείωση στο κονδύλι σίτισης του «Ιπποκρατείου»

Προβλήματα όπως στη σίτιση των ασθενών λόγω περιορισμένης κρατικής χρηματοδότησης αποκαλύπτουν εργαζόμενοι του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Λειβαδιώτης λόγω της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης, υπάρχει ενδεχόμενο από τον Αύγουστο οι ασθενείς να μην μπορούν να σιτιστούν στο Ιπποκράτειο. Κι αυτό διότι ο κονδύλι για το τμήμα διατροφής έχει μειωθεί κατά 250.000 ευρώ, από την προηγούμενη χρονιά.


Παράλληλα, υπάρχουν και άλλα φλέγοντα ζητήματα προς επίλυση. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες οι δύο φούρνοι του νοσοκομείου έχουν χαλάσει, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να τρώνε μόνο φαγητά που μπορούν να μαγειρευτούν σε κατσαρόλες και για την ακρίβεια στα καζάνια, καθώς τα ανταλλακτικά αργούν και το γεγονός αποδίδεται στην έλλειψη χρημάτων.Την ίδια στιγμή, η κρατική χρηματοδότηση του Ιπποκρατείου μειώθηκε στα 31 εκατομμύρια ευρώ το 2014 από 52 εκατομμύρια ευρώ που ήταν πριν από δύο χρόνια (το 2012).


Γενικότερες ελλείψεις
Ακόμη, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου των εργαζομένων του Ιπποκρατείου, υπάρχουν ελλείψεις και σε χειρουργικά υλικά. Παλαιότερα γίνονταν 20 οφθαλμολογικά χειρουργεία κάθε μέρα και τώρα γίνονται κάθε τρίμηνο , λόγω έλλειψης φακών. Χαρακτηριστικά ο κ. Λειβαδιώτης ανέφερε ότι για να λειτουργήσει το φαρμακείο χρειάζονται 1,7 εκ. ευρώ το μήνα αλλά διαθέσιμα είναι μόνον 1,2 εκατομμύρια. Και όλα τα παραπάνω ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών, δεν έχει άλλη επιλογή από τα κρατικά νοσοκομεία.