ΥΓΕΙΑ

Παραχωρείται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το παλαιό νοσοκομείο Ζακύνθου

Παραχωρείται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το παλαιό νοσοκομείο Ζακύνθου

Για δωρεάν χρήση 49 ετών, παραχωρεί το υπουργείο Υγείας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), τα κτήρια του παλαιού νοσοκομείου Ζακύνθου.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αποδεχόμενος τη δωρεάν παραχώρηση, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, την Τετάρτη (09/03/2016). Είχε προηγηθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Τα κτήρια του παλαιού νοσοκομείου Ζακύνθου θα χρησιμοποιηθούν από την Περιφέρεια για την κάλυψη στεγαστικών και άλλων τοπικών αναγκών. Εξαίρεση αποτελεί το κτήριο της πρώην Παθολογικής Κλινικής, το οποίο παραμένει στη χρήση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου.

«Μετά από συνεργασία που είχαμε με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πολάκη και την εμπεριστατωμένη πρόταση από την ΠΕ Ζακύνθου, καταφέραμε να παραχωρηθεί δωρεάν το κτήριο του Παλαιού Νοσοκομείου Ζακύνθου στην ΠΙΝ, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για στεγαστικές μας ανάγκες, μειώνοντας έτσι τις δαπάνες ενοικίων για δημόσια κτήρια» δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υγείας εγκαινιάζει μία καλή πρακτική, την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα υπουργεία. Ήδη, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει αποστείλει και άλλες σχετικές προτάσεις και αιτήματα.

Σχετικές ειδήσεις