Πατούλης: Μοχλός ανάπτυξης ο τουρισμός Υγείας - Επαφές στη Νέα Υόρκη

Νewsbomb

Πατούλης: Μοχλός ανάπτυξης ο τουρισμός Υγείας - Επαφές στη Νέα Υόρκη

Με παράγοντες της πολιτικής, επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας των ΗΠΑ συζήτησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, για τις προοπτικές του ιατρικού τουρισμού, στο πλαίσιο ανάπτυξης και αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ο κ. Πατούλης βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για τη διημερίδα με θέμα «Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα και οι ευοίωνες προοπτικές του», την οποία συνδιοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στις 29 και 30 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στον οποίο μεταβίβασε τις ευχές του ελληνισμού, για το μεγάλο έργο που επιτελεί και τον ενημέρωσε για την προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας να καταστήσει τον τουρισμό υγείας μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα. Επίσης, συνάντησε το Γενικό Πρόξενο Νέας Υόρκης Κωνσταντίνο Κούτρα, καθώς και τον Πρόξενο Εμμανουήλ Κουμπαράκη, με τους οποίους είχε μακρά συζήτηση, για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό και την ομογένεια.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης μετέβη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου είχε συναντήσεις με παράγοντες της ομογένειας και επιφανή στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και με ανώτατους αξιωματούχους από την Ουάσιγκτον. Παρέστη επίσης σε ειδική εκδήλωση της εφημερίδας Hellenic News of America όπου και βραβεύτηκε για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο. Σημειώνεται ότι στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκε για το επιστημονικό του έργο ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, καθηγητής Στέφανος Φούσας.

Ο κ. Πατούλης είχε συνομιλίες με εκπροσώπους της ιατρικής και της πανεπιστημιακής κοινότητας με τους οποίους συζήτησε τη δυνατότητα ανταλλαγής φοιτητών, για πρακτική άσκηση σε νοσοκομεία της Ελλάδας. Κατά τις επαφές του με εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου -μεταξύ των οποίων και τον κ. Γ. Κατσιματίδη- συζητήθηκαν διεξοδικά τρόποι αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, καθώς και η δυνατότητα προώθησης, με τη συμβολή της ομογένειας, του Τουρισμού Υγείας ως έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης για τη χώρα μας. Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο Stern Schoolof Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει την αναπτυξιακή της προοπτική επενδύοντας στο επιστημονικό της δυναμικό και στον τουρισμό που είναι ισχυρά εξαγώγιμα προϊόντα.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Η επίσκεψη στις ΗΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο μια σειράς επαφών και δράσεων σε διεθνές επίπεδο, με στόχο την εξεύρεση αναπτυξιακών δυναμικών που θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την οικονομική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό ο Τουρισμός Υγείας μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης με προστιθέμενη αξία για πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Στην προσπάθεια αυτή ζητάμε την συμπαράσταση της ελληνικής ομογένειας που πάντα στηρίζει την πατρίδα μας στις πλέον δύσκολες στιγμές. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ένα συντονισμένο Σχέδιο Δράσης, για την προώθησή του Τουρισμού Υγείας σε διεθνές επίπεδο. Ανάμεσα σε αυτές εντάσσεται ένα μεγάλο συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας που θα πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη τον ερχόμενο Μάιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved