Στο Βουκουρέστι ο Πατούλης για την προώθηση του τουρισμού Υγείας

Newsroom Newsroom

Στο Βουκουρέστι ο Πατούλης για την προώθηση του τουρισμού Υγείας

Σειρά σημαντικών συναντήσεων με υπουργούς της κυβέρνησης, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας της Ρουμανίας, είχε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψή του στο Βουκουρέστι.

Η επίσκεψη του κ. Πατούλη έγινε μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Βουκουρεστίου Gabriela Firea, και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, οι οποίες έχουν στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ είχε εκτενείς συζητήσεις με ανώτατους αξιωματούχους της ρουμανικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να διερευνηθούν τρόποι διμερών συνεργασιών για την αποτελεσματική προώθηση και προβολή του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΙΣΑ παρέστη στα εγκαίνια της Κλινικής Medsana-Genesis Athens, η οποία ξεκινά τη λειτουργία της στη ρουμανική πρωτεύουσα.

«O Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί έναν νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης που προέρχεται μέσα από το ιατρικό δυναμικό της χώρας μας. Η χώρα μας διαθέτει υψηλά εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό καθώς και ιατρική τεχνογνωσία που πρέπει να αξιοποιηθεί. Ειδικά σε εξειδικευμένους τομείς όπως είναι η Εξωσωματική Γονιμοποίηση, η Ρομποτική Ιατρική, η Πλαστική Χειρουργική και η Οφθαλμολογία κ.τ.λ , η προοπτική ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού είναι εξαιρετικά ευοίωνη. Για το λόγο αυτό ξεκινάμε σειρά σημαντικών επαφών σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved