ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη (14/06/2017)

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη (14/06/2017)

Οι γιατροί της Μυτιλήνης δεν θα συμμετάσχουν λόγω έκτακτης κατάστασης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη (14/06/2017) στις 12:00, οι νοσοκομειακοί γιατροί, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), από τις 11:00 έως τις 15:00.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τις «απολύσεις των επικουρικών» και αντιδρούν στην πρόταση του υπουργείου Υγείας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «αντιδραστική» την ευρωπαϊκή οδηγία η οποία, όπως αναφέρουν, «ελαστικοποιεί τον χρόνο εργασίας» και «απορρυθμίζει τη ζωή τους».

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί νέα κλαδική συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, καθώς, επίσης, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, εξάωρο, πενθήμερο, 30ωρο με μία εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη ημέρα, επαρκή χρόνο ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της εφημερίας και αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα προ κρίσης.

Σημειώνεται πως οι νοσοκομειακοί γιατροί της Μυτιλήνης δεν θα συμμετάσχουν στη στάση εργασίας. Η τοπική Ένωση Ιατρών ΕΣΥ ανακοίνωσε πως αναστέλλει την προγραμματισμένη στάση εργασίας της 14ης Ιουνίου, λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκεται το νησί, μετά τον καταστρεπτικό σεισμό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις