ΥΓΕΙΑ

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν: Σε κίνδυνο η ζωή του Βασίλη Δημάκη

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν: Σε κίνδυνο η ζωή του Βασίλη Δημάκη

Τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον Βασίλη Δημάκη ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), τονίζοντας ότι διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας.

«Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 16 Μαρτίου και σε απεργία δίψας τα τελευταία 24ωρα, επειδή απορρίφθηκε το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του και να ενταχθεί πλήρως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δίπλα του στέκονται αλληλέγγυοι οι συμφοιτητές του, οι καθηγητές του, μεγάλο τμήμα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και των εργαζομένων και της νεολαίας» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ σε σχετική ανακοίνωση.

«Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στη ζωή έχει κατακτηθεί με αγώνες. Απαιτούμε να ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας και να εκδοθεί άμεσα η σχετική απόφαση λόγω του κινδύνου που διατρέχει η ζωή του εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας» καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.