ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Άμεσα νομοθετική ρύθμιση για να μην απολυθούν οι επικουρικοί εργαζόμενοι

Υπουργείο Υγείας: Άμεσα νομοθετική ρύθμιση για να μην απολυθούν οι επικουρικοί εργαζόμενοι

Επείγουσα εγκύκλιο προς τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, προκειμένου να μην υπάρξει καμία απόλυση επικουρικού γιατρού ή λοιπού προσωπικού, απέστειλε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Περίπου 2.900 επικουρικοί γιατροί και 1.000 εργαζόμενοι απειλούνται με άμεση απόλυση λόγω της δημοσιοποίησης του σκεπτικού των σχετικών αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στην εγκύκλιο, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, τονίζουν ότι επίκειται άμεσα νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα διασφαλίζει τη συνέχιση των συμβάσεων και της εργασιακής σχέσης του επικουρικού προσωπικού στο οποίο αναφέρεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υπηρετεί στα νοσοκομεία και τους λοιπούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, εποπτείας του υπουργείου.

«Κατόπιν αυτού, καμία απολύτως απόλυση ή λύση σύμβασης επικουρικού προσωπικού δεν θα υπάρξει, ακόμα και εάν συνεπεία παρατάσεων, η διάρκεια της σχετικής σύμβασης έχει υπερβεί τους 24 μήνες. Περαιτέρω, η καταβολή των αποδοχών του προαναφερόμενου προσωπικού συνεχίζεται και γίνεται κανονικά, χωρίς να χρειάζεται η προηγούμενη θεώρηση των αντίστοιχων ενταλμάτων πληρωμής» αναφέρει η εγκύκλιος.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους επικουρικούς γιατρούς, για τους οποίους το υπουργείο Υγείας προσθέτει ότι: «όταν κοινοποιηθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα αντιμετωπιστεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με κάθε νόμιμο τρόπο».

Σχετικές ειδήσεις